27 Temmuz 2019 Cumartesi

Köz Domates Çorbası Tarifi

Köz Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı zeytin yağı
  • 1. 5 yemek kaşığı un
  • 1 er çay kaşığı kekik, tuz, karabiber, toz biber
  • 4 su bardağı su

Köz Domates Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Domates soğanları ve sarımsakları ortadan ikiye kesip 200 derece fırında 20-25 dk közlüyoruz.
  2. Közlenince domateslerin kabuklarını soyup bir tabağa alıyoruz.
  3. Tencereye tereyağını ve zeytinyağını koyup, unu ekliyoruz.
  4. Unun kokusu çıkana dek 2-3 kavuruyoruz.
  5. Salçayı da ekleyip 1 dk kavuruyoruz.
  6. Közlenmiş olan malzemeleri tencereye alıyoruz.
  7. Üzerine 1 su bardağı su ekleyip, karıştırıyoruz.
  8. Tenceredeki malzemeleri blendırdan geçiriyoruz.
  9. 3 su bardağı suyu ve baharatları ekleyip kaynadıktan 5 dk kadar daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz.
  10. Çorbanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder