Köz Domates Çorbası Tarifi
Köz Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet domates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı zeytin yağı
- 1. 5 yemek kaşığı un
- 1 er çay kaşığı kekik, tuz, karabiber, toz biber
- 4 su bardağı su
Köz Domates Çorbası Tarifi Yapılışı
- Domates soğanları ve sarımsakları ortadan ikiye kesip 200 derece fırında 20-25 dk közlüyoruz.
- Közlenince domateslerin kabuklarını soyup bir tabağa alıyoruz.
- Tencereye tereyağını ve zeytinyağını koyup, unu ekliyoruz.
- Unun kokusu çıkana dek 2-3 kavuruyoruz.
- Salçayı da ekleyip 1 dk kavuruyoruz.
- Közlenmiş olan malzemeleri tencereye alıyoruz.
- Üzerine 1 su bardağı su ekleyip, karıştırıyoruz.
- Tenceredeki malzemeleri blendırdan geçiriyoruz.
- 3 su bardağı suyu ve baharatları ekleyip kaynadıktan 5 dk kadar daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz.
- Çorbanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder