Ana içeriğe atla
Lokanta Ezmesi Tarifi İçin Malzemeler
- 3 büyük domates
 
- 2 salatalık
 
- 3-4 sivri biber
 
- 1 küçük kuru soğan
 
- 5-6 adet ince dal taze soğan
 
- Bir tutamdan biraz fazla maydanoz
 
- 2 iri diş sarımsak
 
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
 
- Sumak
 
- Pul biber
 
- Nane
 
- Toz biber
 
- İsteğe bağlı isot
 
- Tuz
 
- Limon
 
- Nar ekşisi
 
- Zeytinyağı
 
Lokanta Ezmesi Tarifi Yapılışı
- Domates, salatalık, biber, kuru soğan, sarımsak küçük küpler şeklinde doğranır.
 
- Taze soğan, maydanoz ince ince kıyılır.Hepsi bir kapta birleştirilir.
 
- Baharatlar isteğe göre ayarlanarak eklenerek karıştırılır.
 
- Salça eklenerek domatesin suyu ile karıştırılır.
 
- Yarım limondan biraz az limon suyu ve yaklaşık 1 yemek kaşığı nar ekşisi eklenir.Karıştırılır.Acısını ve ekşisini istediğiniz gibi arttırıp azaltabilirsiniz.
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder