Lokanta Ezmesi Tarifi

Lokanta Ezmesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 büyük domates
  • 2 salatalık
  • 3-4 sivri biber
  • 1 küçük kuru soğan
  • 5-6 adet ince dal taze soğan
  • Bir tutamdan biraz fazla maydanoz
  • 2 iri diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Sumak
  • Pul biber
  • Nane
  • Toz biber
  • İsteğe bağlı isot
  • Tuz
  • Limon
  • Nar ekşisi
  • Zeytinyağı

Lokanta Ezmesi Tarifi Yapılışı

  1. Domates, salatalık, biber, kuru soğan, sarımsak küçük küpler şeklinde doğranır.
  2. Taze soğan, maydanoz ince ince kıyılır.Hepsi bir kapta birleştirilir.
  3. Baharatlar isteğe göre ayarlanarak eklenerek karıştırılır.
  4. Salça eklenerek domatesin suyu ile karıştırılır.
  5. Yarım limondan biraz az limon suyu ve yaklaşık 1 yemek kaşığı nar ekşisi eklenir.Karıştırılır.Acısını ve ekşisini istediğiniz gibi arttırıp azaltabilirsiniz.

Yorumlar