2 Temmuz 2019 Salı

Muzlu Rulo Pasta Tarifi

Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin ;
  • 5 adet yumurta
  • 4 kahve fincanı un
  • 2 kahve fincanı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 büyük muz
Ara Kreması İçin ;
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 limon kabuğu rendesi
Üst İçin ;
  • 1 paket sade krem şanti
  • Yarın su bardağı süt

Muzlu Rulo Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtaları şeker ile birlikte beyazlaşıp köpürene kadar çırpın.
  2. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyerek yumurta karışımına ekleyin. Mikserle iyice çırpın.
  3. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin be önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 5-10 dakika arası pişirin. Hamurun kenarları kurumasın. Kurursa fazla kalmış demektir.
  4. Hamuru fırından çıkarır çıkarmaz kağıt ile birlikte sıkı bir rulo yapın. Böylece soğumaya bırakın. İç kreması için vanilya hariç bütün malzemeleri pişirin. Pişerken topaklanabilir.
  5. Soğuyunca vanilyayı da ekleyip, blender ile pürüzsüz hale getirin. Topaklanmaları kaybolsun.
  6. Rulo keki açıp, uzun kenarına kremayı bolca yayın. Bütün keke yayabilirseniz daha güzel olur.
  7. Muzu resimdeki gibi sıralayın ve keke zarar vermeden tekrar dikkatlice rulo yapım.
  8. Üstü için krem şanti ve yarım su bardağı sütü çırpın ve üzerine yayın.
  9. İsterseniz üstü farklı süslemelerle de güzelleştirebilirsiniz.
    Yemediğinizde sarın. Çünkü çabuk kuruyor. Şimdiden yapanların ellerine sağlık. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder