Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin ;
- 5 adet yumurta
- 4 kahve fincanı un
- 2 kahve fincanı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 2 büyük muz
Ara Kreması İçin ;
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 3 çorba kaşığı un
- 1 paket vanilin
- 1 limon kabuğu rendesi
Üst İçin ;
- 1 paket sade krem şanti
- Yarın su bardağı süt
Muzlu Rulo Pasta Tarifi Yapılışı
- Yumurtaları şeker ile birlikte beyazlaşıp köpürene kadar çırpın.
- Un ve kabartma tozunu birlikte eleyerek yumurta karışımına ekleyin. Mikserle iyice çırpın.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin be önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 5-10 dakika arası pişirin. Hamurun kenarları kurumasın. Kurursa fazla kalmış demektir.
- Hamuru fırından çıkarır çıkarmaz kağıt ile birlikte sıkı bir rulo yapın. Böylece soğumaya bırakın. İç kreması için vanilya hariç bütün malzemeleri pişirin. Pişerken topaklanabilir.
- Soğuyunca vanilyayı da ekleyip, blender ile pürüzsüz hale getirin. Topaklanmaları kaybolsun.
- Rulo keki açıp, uzun kenarına kremayı bolca yayın. Bütün keke yayabilirseniz daha güzel olur.
- Muzu resimdeki gibi sıralayın ve keke zarar vermeden tekrar dikkatlice rulo yapım.
- Üstü için krem şanti ve yarım su bardağı sütü çırpın ve üzerine yayın.
- İsterseniz üstü farklı süslemelerle de güzelleştirebilirsiniz.
Yemediğinizde sarın. Çünkü çabuk kuruyor. Şimdiden yapanların ellerine sağlık.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder