Osmanlı Mutfağı Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi

Osmanlı Mutfağı Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 2 çorba kaşığı un
  • Yarım su bardağı mercimek
  • 7 su bardağı su
Terbiyesi İçin;
  • 1, 5 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çeyrek limonun suyu
Üzeri İçin;
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Pul biber
  • Nane

Osmanlı Mutfağı Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi Yapılışı

Çeşmi Nigar Çorbası, Osmanlı döneminden itibaren günümüze gelen bir çorbadır. Sofralarımıza renk katacak bu lezzetli çorbayı sizlerde kolayca yapabilirsiniz. Çeşmi Nigar çorbası tarifi ve yapılışı aşağıdaki gibidir.
  1. Öncelikle küp küp doğradığınız soğanı sıvı yağda kavuruyoruz.
  2. Soğanların rengi döndükten sonra unu ekliyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  3. Daha sonra suyu ilave edip ve karıştırıyoruz.
  4. Mercimekleri yıkayıp ilave ettikten sonra ara ara karıştırmaya devam ediyoruz.
  5. Ayrı bir kasede yumurta, süt ve limonu çırpıyoruz.
  6. Mercimekler piştikten sonra blenderden geçiriyoruz.
  7. Çorbayı blenderdan geçirdikten sonra çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak terbiyeyi ilave ediyoruz.
  8. Bir iki taşım kaynadıktan sonra tuzunu ekleyip ve ocağın altını kapatıyoruz.
  9. Ayrı bir tavada tereyağını eritip ve pul biberi ekleyip karıştırıyoruz.
Not: Pişen terbiyeli çorbanın altını kapattıktan sonra sıcak durması için tenceremizin ağzını mutlaka kapatalım. Çünkü terbiyesi kesilebilir.
Hazırladığımız tereyağlı sosu çorbanın üzerine döküp servise sunuyoruz. Afiyet Olsun. .

Yorumlar