Patlıcan Çığırtma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg patlıcan
- 1 kilo olgun domates
- 1 baş sarımsak
- 8-10 biber
- Zeytinyağ
- Yeterince tuz
Patlıcan Çığırtma Tarifi Yapılışı
Bir Ege yemeği olan Patlıcan Çığırtma soğansız bir yemektir. Unutulmuş sanmayın. Soğansız olmasına rağmen çok lezzetli bir yemektir
- Öncelikle patlıcanlar alacalı soyulur.
- Fotoğrafta da görebileceğiniz gibi patlıcana derin çizikler atılır.
- Tuzlanır ve acı suyunun çıkması için bir kenara koyulur. ( ben tuzlamaya alışkınım. İsterseniz tuzlu suya da atabilirsiniz)
- Patlıcan beklerken 1 kilo domates rendelenir zeytinyağında sarımsaklarla beraber pişirilip sosu elde edilir.
- Patlıcanların kağıt havlu ile acı suyu alınır.
- Fırça ile zeytinyağ sürülür. 200 dereceye ısıtılmış fırında 25-30 dk kadar pişirilir.
- Tam pişmesine gerek yok. Aralarına biberler yerleştirilir.
- Domates sosu üzerlerine dökülür.
- Tekrar fırına koyulur.
- 5-10 dk da böyle pişirilir ve fırından çıkarılır. Tabi pişirme dakika’ları sizin farklılık gösterebilir
- Soğuyunca yemeye hazırdır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder