10 Temmuz 2019 Çarşamba

Patlıcan Çığırtma Tarifi

Patlıcan Çığırtma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg patlıcan
  • 1 kilo olgun domates
  • 1 baş sarımsak
  • 8-10 biber
  • Zeytinyağ
  • Yeterince tuz

Patlıcan Çığırtma Tarifi Yapılışı

Bir Ege yemeği olan Patlıcan Çığırtma soğansız bir yemektir. Unutulmuş sanmayın. Soğansız olmasına rağmen çok lezzetli bir yemektir
  1. Öncelikle patlıcanlar alacalı soyulur.
  2. Fotoğrafta da görebileceğiniz gibi patlıcana derin çizikler atılır.
  3. Tuzlanır ve acı suyunun çıkması için bir kenara koyulur. ( ben tuzlamaya alışkınım. İsterseniz tuzlu suya da atabilirsiniz)
  4. Patlıcan beklerken 1 kilo domates rendelenir zeytinyağında sarımsaklarla beraber pişirilip sosu elde edilir.
  5. Patlıcanların kağıt havlu ile acı suyu alınır.
  6. Fırça ile zeytinyağ sürülür. 200 dereceye ısıtılmış fırında 25-30 dk kadar pişirilir.
  7. Tam pişmesine gerek yok. Aralarına biberler yerleştirilir.
  8. Domates sosu üzerlerine dökülür.
  9. Tekrar fırına koyulur.
  10. 5-10 dk da böyle pişirilir ve fırından çıkarılır. Tabi pişirme dakika’ları sizin farklılık gösterebilir
  11. Soğuyunca yemeye hazırdır. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder