Sarımsaklı Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 su bardağı su
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Sarımsaklı Un Çorbası Tarifi Yapılışı
- Tencereye yağları alalım ve ocağa koyalım.
- Yağlar ısınınca unu ekleyip rengi değişene kadar sürekli karıştırarak kavuralım.
- Kavrulması tamamlanan una yavaş yavaş suyunu ekleyelim diğer yandan da hızlıca karıştıralım. Bu işlemi el çırpıcısıyla yaparsanız topaklanma yaşamazsınız.
- Suyunu ekledikten sonra tencerenin ağzı açık altı orta ısıda yanar vaziyette pişmeye bırakalım.
- Kıvamı koyulaşınca tuz, sarımsak ve kararbiberi ekleyip 1 taşım daha kaynatalım.
- Daha sonra çorbayı ocaktan alalım.
- Küçük bir cezvede yağ ısıtalım içine biberini atıp kızdıralım.
- Ardından servis tabağına aldığınız çorbaların üzerine biberli yağdan damlatalım daha sonra kuru nane serperek sıcacık servis edelim.
- Çorbaya tavuk suyu veya et suyu kullanırsanız tadı daha iyi olacaktır.
- Bunlar yoksa mutlaka bulyon kullanmanızı öneririm. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder