3 Temmuz 2019 Çarşamba

Sarımsaklı Un Çorbası Tarifi

Sarımsaklı Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 su bardağı su
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için;
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Sarımsaklı Un Çorbası Tarifi Yapılışı



  1. Tencereye yağları alalım ve ocağa koyalım.
  2. Yağlar ısınınca unu ekleyip rengi değişene kadar sürekli karıştırarak kavuralım.
  3. Kavrulması tamamlanan una yavaş yavaş suyunu ekleyelim diğer yandan da hızlıca karıştıralım. Bu işlemi el çırpıcısıyla yaparsanız topaklanma yaşamazsınız.
  4. Suyunu ekledikten sonra tencerenin ağzı açık altı orta ısıda yanar vaziyette pişmeye bırakalım.
  5. Kıvamı koyulaşınca tuz, sarımsak ve kararbiberi ekleyip 1 taşım daha kaynatalım.
  6. Daha sonra çorbayı ocaktan alalım.
  7. Küçük bir cezvede yağ ısıtalım içine biberini atıp kızdıralım.
  8. Ardından servis tabağına aldığınız çorbaların üzerine biberli yağdan damlatalım daha sonra kuru nane serperek sıcacık servis edelim.
  9. Çorbaya tavuk suyu veya et suyu kullanırsanız tadı daha iyi olacaktır.
  10. Bunlar yoksa mutlaka bulyon kullanmanızı öneririm. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder