Sebzeli Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy kabak
- 1 adet orta boy havuç
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 litre kaynar su
- Tavuk bulyon tablet veya tuz
Terbiyesi için:
- 7 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 dolu yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı kuru nane
Sebzeli Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar, cümleten hayırlı ramazanlar 

İftar sofralarımızın olmazsa olması Çorba’dır. Mideyi yumuşatmak için harika bir başlangıçtır. Midenizi yormayacak, lezzetiyle şaşırtacak harika bir tarifim var sizler için bugün. hemen yapılışına geçelim 
.
- Öncelikle kabak hariç sebzeler soyulur. Ardından hepsi rendenin büyük tarafıyla rendelenir.
- Rendelenmiş patatesler süzgeçe alınır ve nişastasını almak için soğuk suyun altına tutulur ardından iyice süzülür, fazla suyu ellerinizle sıkın.
- Tencere’ye sıvı yağ aktarılır içine sebzeler eklenir, orta ateşte solana kadar çevrilir. İyice küçülen sebzelerin üzerine kaynar su dökülür.
- Tuz veya arzu ya bağlı tavuk bulyon tablet eklenir. Sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika kaynatılır
.
- Diğer tarafta çorbanın terbiyesi için bir kaba yoğurt, yumurta sarısı ve un alınır.
- Çırpma teli yardımıyla iyice çırpılır. Yoğurt soğuk olduğu için kesinlikle topaklanma olmayacaktır
.
- Terbiyeyi çorba ile buluşturmadan önce, bir kepçe çorba terbiyeye dökülür ve çırpılır.
- Ardından bir kepçe daha dökülür tekrar devam çırpılır. İyice ılıyan terbiye çorbaya geri aktarılır ve bir taşım kaynattıktan sonra blender dan geçirilir.
- Kıvamı isteye bağlı kaynar su ekleyerek ayarlanır. Bana belirttiğim su miktarı yeterli geldi
.
- Küçük bir tavaya tereyağ alınır erimeye yakın kuru nane eklenir. Bir iki defa çevirdikten sonra çorbanın üzerine dökülür. Çorbamız servise hazır
.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder