Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Sebzeli Yayla Çorbası Tarifi

Sebzeli Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy kabak
  • 1 adet orta boy havuç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 litre kaynar su
  • Tavuk bulyon tablet veya tuz
Terbiyesi için:
  • 7 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 dolu yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı kuru nane

Sebzeli Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar, cümleten hayırlı ramazanlar ❤🤲
İftar sofralarımızın olmazsa olması Çorba’dır. Mideyi yumuşatmak için harika bir başlangıçtır. Midenizi yormayacak, lezzetiyle şaşırtacak harika bir tarifim var sizler için bugün. hemen yapılışına geçelim 😍😋.
  1. Öncelikle kabak hariç sebzeler soyulur. Ardından hepsi rendenin büyük tarafıyla rendelenir.
  2. Rendelenmiş patatesler süzgeçe alınır ve nişastasını almak için soğuk suyun altına tutulur ardından iyice süzülür, fazla suyu ellerinizle sıkın.
  3. Tencere’ye sıvı yağ aktarılır içine sebzeler eklenir, orta ateşte solana kadar çevrilir. İyice küçülen sebzelerin üzerine kaynar su dökülür.
  4. Tuz veya arzu ya bağlı tavuk bulyon tablet eklenir. Sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika kaynatılır✅.
  5. Diğer tarafta çorbanın terbiyesi için bir kaba yoğurt, yumurta sarısı ve un alınır.
  6. Çırpma teli yardımıyla iyice çırpılır. Yoğurt soğuk olduğu için kesinlikle topaklanma olmayacaktır👍.
  7. Terbiyeyi çorba ile buluşturmadan önce, bir kepçe çorba terbiyeye dökülür ve çırpılır.
  8. Ardından bir kepçe daha dökülür tekrar devam çırpılır. İyice ılıyan terbiye çorbaya geri aktarılır ve bir taşım kaynattıktan sonra blender dan geçirilir.
  9. Kıvamı isteye bağlı kaynar su ekleyerek ayarlanır. Bana belirttiğim su miktarı yeterli geldi😉.
  10. Küçük bir tavaya tereyağ alınır erimeye yakın kuru nane eklenir. Bir iki defa çevirdikten sonra çorbanın üzerine dökülür. Çorbamız servise hazır 🥣😍.
Afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?