Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Su Böreği (Asla Parçalanma Yok) Tarifi

Su Böreği (Asla Parçalanma Yok) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 6 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Ara katlara sürmek için;
  • 200 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
İçi için;
  • 400 gr çeçil peynir
  • Yoksa beyaz peynir
Haşlamak için;
  • Büyük tencere kaynar su
  • Bir yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Su Böreği (Asla Parçalanma Yok) Tarifi Yapılışı

  1. Hamur malzemeleri bir güzel karıştırılır.
  2. Hamur en az yarım saat un ekleyerek yoğurulur.
  3. Bıçak ile kestiğinizde hamur göz göz olduysa hamur olmuş demektir.
  4. Orta sert bir hamur olacak.
  5. 10 bezeye ayrılır.
  6. Önce merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde açılır.
  7. Aralarına un serperek üst üste eklenir.
  8. Her biri unlanarak tepsi büyüklüğünde oklava ile açılır.
  9. Tepsiye tereyağı sürülür. En alta kuru yufka serilir.
  10. Tereyağı eritilir ve sıvı yağ ile karıştırılır.
  11. Yağ yufkanın her yerine sürülür.
  12. Büyükçe bir tencereye su doldurulur ve kaynatılır.
  13. İçerisine bir yemek kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir.
  14. 2. yufka kaynayan suya eklenir ve 20 saniye kadar haşlanır, hızla soğuk suya atılır.
  15. Suyu süzülüp tepsiye alınır.
  16. Her kata yağ sürülür.
  17. 5. yufkadan sonra iç harç koyulur.
  18. Sonra kalan yufkalar haşlanır.
  19. En üste gelecek olan yufka kuru olacak.
  20. En son üzerine yağ sürülür. 200° önceden ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirilir. Afiyet şifa olsun inşâAllah 😊 ❤

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?