Su Böreği (Asla Parçalanma Yok) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 6 adet yumurta
 - Yarım çay bardağı su
 - 1 silme yemek kaşığı tuz
 - Aldığı kadar un
 
Ara katlara sürmek için;
- 200 gr tereyağı
 - Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
İçi için;
- 400 gr çeçil peynir
 - Yoksa beyaz peynir
 
Haşlamak için;
- Büyük tencere kaynar su
 - Bir yemek kaşığı tuz
 - 1 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Su Böreği (Asla Parçalanma Yok) Tarifi Yapılışı
- Hamur malzemeleri bir güzel karıştırılır.
 - Hamur en az yarım saat un ekleyerek yoğurulur.
 - Bıçak ile kestiğinizde hamur göz göz olduysa hamur olmuş demektir.
 - Orta sert bir hamur olacak.
 - 10 bezeye ayrılır.
 - Önce merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde açılır.
 - Aralarına un serperek üst üste eklenir.
 - Her biri unlanarak tepsi büyüklüğünde oklava ile açılır.
 - Tepsiye tereyağı sürülür. En alta kuru yufka serilir.
 - Tereyağı eritilir ve sıvı yağ ile karıştırılır.
 - Yağ yufkanın her yerine sürülür.
 - Büyükçe bir tencereye su doldurulur ve kaynatılır.
 - İçerisine bir yemek kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir.
 - 2. yufka kaynayan suya eklenir ve 20 saniye kadar haşlanır, hızla soğuk suya atılır.
 - Suyu süzülüp tepsiye alınır.
 - Her kata yağ sürülür.
 - 5. yufkadan sonra iç harç koyulur.
 - Sonra kalan yufkalar haşlanır.
 - En üste gelecek olan yufka kuru olacak.
 - En son üzerine yağ sürülür. 200° önceden ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirilir. Afiyet şifa olsun inşâAllah 
 
Yorumlar
Yorum Gönder