Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Tavada Lahmacun (Parmaklarınızı Yiyeceksiniz) Tarifi

Tavada Lahmacun (Parmaklarınızı Yiyeceksiniz) Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 6-6, 5 su bardağı un
Sosu için;
  • 400 gr orta yağlı kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 Türk fincanı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı dolusu biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tavada Lahmacun (Parmaklarınızı Yiyeceksiniz) Tarifi Yapılışı

Herkese Merhabalar🖐😍😊Tavada 5 dakikada pişen çok pratik bir lahmacun tarifi veriyorum. Herkes evde kolaylıkla yapabilir. Deneyince lahmacun yapmak bukadar kolaymıymış diyeceksiniz 😍
  1. Öncelikle hamur için ılık su, süt ve şekeri yoğurma kabına alıyoruz.
  2. Mayayı da ekleyip 5 dakika bekliyoruz.
  3. Yağ, tuz ve yavaş un ekleyerek orta sertlikte ele yapışmayacak şekilde yoğuruyoruz.
  4. Yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  5. Hamur mayalanırken bizde ayrı kapta lahmacunun harcını hazırlıyoruz.
  6. Kıymayı bir kaba alıyoruz. Robotta soğanları kabuğu soyulmuş domatesleri temizlenmiş biberleri ve maydanozları çekiyoruz. Kıymaya ekliyoruz.
  7. Üzerine baharatları sıvı yağı rendelenmiş sarımsağı salçaları ekleyip karıştırıyoruz.
  8. Mayalanan hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp beze haline getiriyoruz.
  9. Tezgaha un serpip merdane yardımıyla incecik açıyoruz.
  10. Üzerine 2 kaşık kıymalı harcı yayıyoruz. Ocağa yanmaz bir tava alıp lahmacunları üzerine kapak örterek hafif kısık ateşte 5 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?