Tavuklu Kabak Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 2 orta boy kabak
- 1 adet rendelenmiş havuç
- 1 parça tavuk göğsü (çok ince doğranmış)
- 1 adet yemeklik doğranmış soğan
- 1 dış rendelenmiş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kırmızı toz biber, karabiber, tuz
Sosu için:
- 1 adet rendelenmiş domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz, nane, karabiber
Üzeri için:
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Tavuklu Kabak Sarma Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kabakları ince ince uzunlamasına kesiyoruz. Ben bu aşamada rendeden yardım aldım. Ve kenarda bekletelim.
- Yemeklik doğranmış soğanı uygun bir tavaya alıp zeytinyağında hafif soteleyelim.
- Daha sonra rendelenmiş sarımsak ve havucu ilave edip bir iki tur beraber pişirelim.
- En son ince doğranmış tavuğu ekleyip rengi dönene kadar pişirelim. En son baharatlarını katıp ocaktan alın. Ve iki tutam kaşar peyniri ekleyin.
- Sosu için domatesi rendeleyin içine salçayı ilave edip baharatlarını koyup kenarda bekletin.
- Sarma işlemi için üç adet kabağı yan yana koyun resimde ki gibi üzerine tavuklu harçtan koyup sıkı sıkı sarın.
- Ve önceden yağladığımız fırın kabına sıra sıra dizin.
- Üzerine hazırladığımız domates sosdan gezdirin ve son olarak kaşar peyniri serpin.
- Önceden ısıtılmış 200 derce fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Yanına yoğurt Servis edip afiyetle yiyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder