Tavuklu Kabak Sarma Tarifi

Tavuklu Kabak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy kabak
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 1 parça tavuk göğsü (çok ince doğranmış)
  • 1 adet yemeklik doğranmış soğan
  • 1 dış rendelenmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kırmızı toz biber, karabiber, tuz
Sosu için:
  • 1 adet rendelenmiş domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz, nane, karabiber
Üzeri için:
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Tavuklu Kabak Sarma Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kabakları ince ince uzunlamasına kesiyoruz. Ben bu aşamada rendeden yardım aldım. Ve kenarda bekletelim.
  2. Yemeklik doğranmış soğanı uygun bir tavaya alıp zeytinyağında hafif soteleyelim.
  3. Daha sonra rendelenmiş sarımsak ve havucu ilave edip bir iki tur beraber pişirelim.
  4. En son ince doğranmış tavuğu ekleyip rengi dönene kadar pişirelim. En son baharatlarını katıp ocaktan alın. Ve iki tutam kaşar peyniri ekleyin.
  5. Sosu için domatesi rendeleyin içine salçayı ilave edip baharatlarını koyup kenarda bekletin.
  6. Sarma işlemi için üç adet kabağı yan yana koyun resimde ki gibi üzerine tavuklu harçtan koyup sıkı sıkı sarın.
  7. Ve önceden yağladığımız fırın kabına sıra sıra dizin.
  8. Üzerine hazırladığımız domates sosdan gezdirin ve son olarak kaşar peyniri serpin.
  9. Önceden ısıtılmış 200 derce fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Yanına yoğurt Servis edip afiyetle yiyin.

Yorumlar