Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı (Tane Tane) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 büyük boy çay bardağı tel şehriye
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 buçuk su bardağı pirinç
- 3, 5 su bardağı kaynamış su
- 1 çay kaşığı tuz
Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı (Tane Tane) Tarifi Yapılışı
- Pirinçler süzgeçte nişastası akana kadar iyice yıkanır ve fazla suyunu akıtması için kenarda bekletilir.
- Pilav tenceremize şehriye ve yağlar alınır, kısık ateşte kavrulur.
- Rengi dönen şehriyenin üzerine, yıkanıp süzülmüş pirinçler eklenir ve 5 dakika kadar kısık ateşte pirinçler de kavrulur.
- Ardından üzerine su ve tuz eklenir, pişmeye bırakılır.
- Suyunu çeken pilavımız 10 dk dinlendirildikten sonra servise hazır
Deneyeceklere Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder