Ana içeriğe atla
Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı (Tane Tane) Tarifi
 
Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı (Tane Tane) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 büyük boy çay bardağı tel şehriye
 
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
 
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
- 1 buçuk su bardağı pirinç
 
- 3, 5 su bardağı kaynamış su
 
- 1 çay kaşığı tuz
 
Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı (Tane Tane) Tarifi Yapılışı
- Pirinçler süzgeçte nişastası akana kadar iyice yıkanır ve fazla suyunu akıtması için kenarda bekletilir.
 
- Pilav tenceremize şehriye ve yağlar alınır, kısık ateşte kavrulur.
 
- Rengi dönen şehriyenin üzerine, yıkanıp süzülmüş pirinçler eklenir ve 5 dakika kadar kısık ateşte pirinçler de kavrulur.
 
- Ardından üzerine su ve tuz eklenir, pişmeye bırakılır.
 
- Suyunu çeken pilavımız 10 dk dinlendirildikten sonra servise hazır



Deneyeceklere Afiyet olsun 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder