3 Temmuz 2019 Çarşamba

Yoğurtlu Kereviz Meze Tarifi

Yoğurtlu Kereviz Meze Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy kereviz
  • 2 su bardağı Süzme yoğurt
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 7-8 adet  ceviz
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Üstüne yakmak için:
  • 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Yoğurtlu Kereviz Meze Tarifi Yapılışı

  1. Önce süzme yoğurdumuzu hazırlayın.
  2. Ben süzgeçe ve tülbente kendi mayaladığım yoğurdu koyup buzdolabında bekletiyorum.
  3. Sonra tuz ile çırpın.
  4. Kerevizi rendeleyin ve üzerine limon sıkın kararmasın diye.
  5. Yoğurt ve kerevizi bir kaba alıp üzerine dereotu doğrayın ve karıştırıp servis tabağına alın.
  6. Üzerine isterseniz tereyağında kırmızı tozbiber yakıp koyun ve üzerine ceviz serpin.
  7. Yoğurdunu ben sarımsaklı yaptım sizin isteğinize bağlı. Afiyet olsun 😇

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder