Yoğurtlu Kereviz Meze Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy kereviz
 - 2 su bardağı Süzme yoğurt
 - Yarım demet dereotu
 - Yarım çay kaşığı tuz
 - 7-8 adet ceviz
 - 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Üstüne yakmak için:
- 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
 - 2 yemek kaşığı tereyağı
 
Yoğurtlu Kereviz Meze Tarifi Yapılışı
- Önce süzme yoğurdumuzu hazırlayın.
 - Ben süzgeçe ve tülbente kendi mayaladığım yoğurdu koyup buzdolabında bekletiyorum.
 - Sonra tuz ile çırpın.
 - Kerevizi rendeleyin ve üzerine limon sıkın kararmasın diye.
 - Yoğurt ve kerevizi bir kaba alıp üzerine dereotu doğrayın ve karıştırıp servis tabağına alın.
 - Üzerine isterseniz tereyağında kırmızı tozbiber yakıp koyun ve üzerine ceviz serpin.
 - Yoğurdunu ben sarımsaklı yaptım sizin isteğinize bağlı. Afiyet olsun 
 
Yorumlar
Yorum Gönder