Zeytinyağlı Biber Dolması (Püf Noktalarıyla) Tarifi
Zeytinyağlı Biber Dolması (Püf Noktalarıyla) Tarifi İçin Malzemeler
- 8 adet dolmalık biber
- 1 adet domates üzeri için
- 1 dolu yemek kaşığı salça
- 12 yemek kaşığı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 1 avuç doğranmış maydanoz dereotu
- Tuz
- Nane
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Sıvı yağ
- Zeytin yağ
Zeytinyağlı Biber Dolması (Püf Noktalarıyla) Tarifi Yapılışı
- Biberlerimizin sap kısımlarını çıkaralım suya alalım.
- Tavanıza sıvı yağı koyalım. Küp doğradığınız soğanlarla karamelize olana kadar kavuralım.
- Salçamızı ilave edelim ve daha sonra pirinçlerimizi koyalım. Biraz kavurduktan sonra maydanoz-dereotu ve baharatlarımız ilave edip biraz daha kavuralım ve altını kapatalım. Önemli yerler birincisi biberlerimizin yan taraflarına bıçakla dürtelim ki pirinçlerimiz pişerken diri kalmasın.
- İkincisi ise doldururken çok koymayalım ve biberleri tenceremize sık dizmeyelim.
- Biberlerimiz doldurduktan sonra dediğim gibi sık dizmeyecek şekilde tencereye alalım ve dilimlenmiş olan domatesleri üzerlerine kapak yapalım.
- Biberlerin yarısına gelecek kadar su koyalım ve üzerlerine zeytinyağı gezdirelim. Piştikten sonra altını kapatalım. yoğurtla servis edelim afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder