Zeytinyağlı Biber Dolması (Püf Noktalarıyla) Tarifi

Zeytinyağlı Biber Dolması (Püf Noktalarıyla) Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet dolmalık biber
  • 1 adet domates üzeri için
  • 1 dolu yemek kaşığı salça
  • 12 yemek kaşığı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 avuç doğranmış maydanoz dereotu
  • Tuz
  • Nane
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Sıvı yağ
  • Zeytin yağ

Zeytinyağlı Biber Dolması (Püf Noktalarıyla) Tarifi Yapılışı

  1. Biberlerimizin sap kısımlarını çıkaralım suya alalım.
  2. Tavanıza sıvı yağı koyalım. Küp doğradığınız soğanlarla karamelize olana kadar kavuralım.
  3. Salçamızı ilave edelim ve daha sonra pirinçlerimizi koyalım. Biraz kavurduktan sonra maydanoz-dereotu ve baharatlarımız ilave edip biraz daha kavuralım ve altını kapatalım. Önemli yerler birincisi biberlerimizin yan taraflarına bıçakla dürtelim ki pirinçlerimiz pişerken diri kalmasın.
  4. İkincisi ise doldururken çok koymayalım ve biberleri tenceremize sık dizmeyelim.
  5. Biberlerimiz doldurduktan sonra dediğim gibi sık dizmeyecek şekilde tencereye alalım ve dilimlenmiş olan domatesleri üzerlerine kapak yapalım.
  6. Biberlerin yarısına gelecek kadar su koyalım ve üzerlerine zeytinyağı gezdirelim. Piştikten sonra altını kapatalım. yoğurtla servis edelim afiyet olsun.

Yorumlar