Ana içeriğe atla
Zeytinyağlı Biber Dolması (Püf Noktalarıyla) Tarifi
 
Zeytinyağlı Biber Dolması (Püf Noktalarıyla) Tarifi İçin Malzemeler
- 8 adet dolmalık biber
 
- 1 adet domates üzeri için
 
- 1 dolu yemek kaşığı salça
 
- 12 yemek kaşığı pirinç
 
- 1 adet kuru soğan
 
- 1 avuç doğranmış maydanoz dereotu
 
- Tuz
 
- Nane
 
- Karabiber
 
- Pul biber
 
- Kimyon
 
- Sıvı yağ
 
- Zeytin yağ
 
Zeytinyağlı Biber Dolması (Püf Noktalarıyla) Tarifi Yapılışı
- Biberlerimizin sap kısımlarını çıkaralım suya alalım.
 
- Tavanıza sıvı yağı koyalım. Küp doğradığınız soğanlarla karamelize olana kadar kavuralım.
 
- Salçamızı ilave edelim ve daha sonra pirinçlerimizi koyalım. Biraz kavurduktan sonra maydanoz-dereotu ve baharatlarımız ilave edip biraz daha kavuralım ve altını kapatalım. Önemli yerler birincisi biberlerimizin yan taraflarına bıçakla dürtelim ki pirinçlerimiz pişerken diri kalmasın.
 
- İkincisi ise doldururken çok koymayalım ve biberleri tenceremize sık dizmeyelim.
 
- Biberlerimiz doldurduktan sonra dediğim gibi sık dizmeyecek şekilde tencereye alalım ve dilimlenmiş olan domatesleri üzerlerine kapak yapalım.
 
- Biberlerin yarısına gelecek kadar su koyalım ve üzerlerine zeytinyağı gezdirelim. Piştikten sonra altını kapatalım. yoğurtla servis edelim afiyet olsun.
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder