Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Arnavut Ciğeri Tarifi (ÇOK PRATİK,

Arnavut Ciğeri Tarifi (ÇOK PRATİK,) İçin Malzemeler

  • 600 g kuzu veya dana ciğeri
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet patates
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 su bardağı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Kimyon
  • Kızartmak için sıvı yağ

Arnavut Ciğeri Tarifi (ÇOK PRATİK, ) Yapılışı

  1. Öncelikle zarı temizlenmiş ciğeri küp küp doğrayıp fazla kanı akması için süzgeçte bekletelim.
  2. Bu sırada patatesleri de soyarak küp küp doğrayalım. Kızgın yağda patatesleri kızartalım ve kızaran patatesleri havlu kağıt üzerine alalım.
  3. Kilitli poşete 1 bardak unu alalım. Üzerine ciğerleri ilave edip poşeti kapatalım. Elimizle poşeti sallayarak bütün ciğerlerin güzelce una bulanmasını sağlayalım. Dilerseniz bu işlemi pişirme kağıdı üzerinde elle de yapabilirsiniz. Poşeti içinde yapmak daha temiz olduğu için tercih sebebi olabilir :)
  4. Fazla unu eledikten sonra ciğerleri bol kızgın yağa bırakalım.
  5. Yaklaşık 1 dk sonra kevgirle bir tur karıştıralım ve 1-2 dk daha pişirelim. Ardından pişen ciğerleri de bir kaba alalım.
  6. Soğanları ince piyazlık doğrayalım. Genişçe bir kaba alarak tuz ilave edelim ve elimizle birkaç dakika ovalım.
  7. Diriliği giden soğana kıyılmış maydanozları ilave edelim. Bu aşamada tercihe göre biraz sumak ve zeytinyağı da eklenebilir.
  8. Bu şekilde hazılanan soğan salatasını dilerseniz ciğerin yanında ayrı bir şekilde servis edebilirsiniz. Fakat ben hepsini güzelce karıştırmayı tercih ediyorum ve soğan salatasına yağ eklemiyorum.
  9. Son aşamada pişirdiğimiz patates ve ciğerleri yeteri kadar tuz ve baharatlar ile karıştıralım.
  10. Soğan salatasını da ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra servis tabağına alalım. Hepsi bu kadar, şimdiden afiyet olsun :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?