1 Ağustos 2019 Perşembe

Çok Lezzetli Bulgur Pilavı Tarifi

Çok Lezzetli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet büyük boy domates
  • 2 adet et bulyon
  • 2 adet çarliston biber
  • Sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Salça, tuz
  • 4 su bardağı kaynamış su

Çok Lezzetli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tencereye tereyağı ve sıvı yağ koyuyoruz.
  2. Ardından ufak doğradığımız soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  3. Üzerine doğradığımız biberleri ekliyoruz kavrulunca salçası ve doğranmış domatesleri ekliyoruz.
  4. Ardından büyük parçalar şeklinde doğradığımız sarımsakları da ekleyip yaklaşık 2-3 dakika karıştırarak kavuruyoruz.
  5. 2 adet et bulyon ekliyoruz, yıkayıp, süzdüğümüz bulgurları tencereye ekliyoruz.
  6. Ve kavurmaya devam ediyoruz. Üzerine kaynamış suyu ve tuzunu ekliyoruz.
  7. Suyunu çekene kadar en kısık ateşte pişiriyoruz.
  8. Suyunu tamamen çeken bulgur pilavımız hazır.
  9. Biraz dinlendirdikten donra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder