Çok Lezzetli Bulgur Pilavı Tarifi
Çok Lezzetli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 adet orta boy soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 adet büyük boy domates
- 2 adet et bulyon
- 2 adet çarliston biber
- Sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağı
- Salça, tuz
- 4 su bardağı kaynamış su
Çok Lezzetli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tencereye tereyağı ve sıvı yağ koyuyoruz.
- Ardından ufak doğradığımız soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Üzerine doğradığımız biberleri ekliyoruz kavrulunca salçası ve doğranmış domatesleri ekliyoruz.
- Ardından büyük parçalar şeklinde doğradığımız sarımsakları da ekleyip yaklaşık 2-3 dakika karıştırarak kavuruyoruz.
- 2 adet et bulyon ekliyoruz, yıkayıp, süzdüğümüz bulgurları tencereye ekliyoruz.
- Ve kavurmaya devam ediyoruz. Üzerine kaynamış suyu ve tuzunu ekliyoruz.
- Suyunu çekene kadar en kısık ateşte pişiriyoruz.
- Suyunu tamamen çeken bulgur pilavımız hazır.
- Biraz dinlendirdikten donra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder