Dondurucuya Kışlık Bamya Hazırlama Tarifi

Dondurucuya Kışlık Bamya Hazırlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 buçuk kg bamya
  • 6. 7 adet domates
  • 2 adet kırmızı biber
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 4 adet buzdolabı poşeti
  • 2 adet limon suyu

Dondurucuya Kışlık Bamya Hazırlama Tarifi Yapılışı

  1. Bamyalar önce iyice yıkanır ,  kevgire konur yarım saat kurutulur.
  2. Bamyaların başları huni şeklinde soyulur.
  3. Biberleri ince ince doğranır domatesler küçük küçük küp şekilde doğranır.
  4. 2 yemek kaşığı zeytin yağ tencereye konulur , doğranmış biberler atılır hafif kavrulur.
  5. Domates eklenip pişirilir, limon suyu eklenir karıştırılır.
  6. Bamyalar üzerine dökülür karıştırılır ocağın altı kapatılıp soğumaya bırakılır.
  7. 4 poşet açılır eşit olarak pay edilip poşetlenir ,  poşetlerin havası alınıp ağızları bağlanır, dondurucuya konur.
Kışın pişirirken , 2 adet kuru soğan küp şeklinde doğranır ,zeytin yağında sotelenir , yarım yemek kaşığı salça eklenip karıştırılır suyu eklenip yarım limon suyu ve tuzu eklenir. Kaynayınca bamya poşeti dolaptan çıkarılıp tencereye boşaltılır kısık ateşte karıştırılmadan pişirilir. 

Yorumlar