Ekşili Nohutlu Bamya Sulusu Kahraman Maraş Usulü Tarifi

Ekşili Nohutlu Bamya Sulusu Kahraman Maraş Usulü Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr bamya ( Buzluktan )
  • 250 gr kuşbaşı et
  • 1 kase nohut pişmiş (buzluktan )
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 4 adet domates
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı biber
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 7, 5 su bardağı su
  • Buzluktan rondodan geçirilmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı nane
  • Yarım yemek kaşığı sumak ekşisi (Ben 1 kaşık koydum ekşili olsun diye)

Ekşili Nohutlu Bamya Sulusu Kahraman Maraş Usulü Tarifi Yapılışı

🤩😍
  1. Ocağın bir tarafına çaydanlıkla suyu kaynatalım.
  2. Tencereye kuş başımızı yağımızı koyup ocağın altını açalım iyice kavuralım.
  3. Kavrulunca doğranmış soğanları biberleri atıp kavuralım.
  4. Doğranmış domatesleri de bırakıp kavuralım.
  5. Salçasına da kavurup bamyalarımızı atalım üzerine suyunu dökelim.
  6. Tuzunu baharatlarını koyup pişmeye bırakalım.
  7. Diriliği gidince pisince üzerine nohudunu ilave edelim.
  8. İçine sumak eksini sarımsağını koyalım.
  9. En son nanesini de serpip servis tabağına alalım.
    Pirinç pilavının yanında harika lezzet Afiyet olsun 

Yorumlar