Ana içeriğe atla
Ekşili Nohutlu Bamya Sulusu Kahraman Maraş Usulü Tarifi
 
Ekşili Nohutlu Bamya Sulusu Kahraman Maraş Usulü Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gr bamya ( Buzluktan )
 
- 250 gr kuşbaşı et
 
- 1 kase nohut pişmiş (buzluktan )
 
- Yarım su bardağı sıvı yağ
 
- 2 adet soğan
 
- 2 adet yeşil biber
 
- 4 adet domates
 
- Yarım yemek kaşığı salça
 
- 1 tatlı kaşığı biber
 
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
 
- 1 tatlı kaşığı tuz
 
- 7, 5 su bardağı su
 
- Buzluktan rondodan geçirilmiş sarımsak
 
- 1 yemek kaşığı nane
 
- Yarım yemek kaşığı sumak ekşisi (Ben 1 kaşık koydum ekşili olsun diye)
 
Ekşili Nohutlu Bamya Sulusu Kahraman Maraş Usulü Tarifi Yapılışı
- Ocağın bir tarafına çaydanlıkla suyu kaynatalım.
 
- Tencereye kuş başımızı yağımızı koyup ocağın altını açalım iyice kavuralım.
 
- Kavrulunca doğranmış soğanları biberleri atıp kavuralım.
 
- Doğranmış domatesleri de bırakıp kavuralım.
 
- Salçasına da kavurup bamyalarımızı atalım üzerine suyunu dökelim.
 
- Tuzunu baharatlarını koyup pişmeye bırakalım.
 
- Diriliği gidince pisince üzerine nohudunu ilave edelim.
 
- İçine sumak eksini sarımsağını koyalım.
 
- En son nanesini de serpip servis tabağına alalım.
Pirinç pilavının yanında harika lezzet Afiyet olsun  
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder