Ekşili Nohutlu Bamya Sulusu Kahraman Maraş Usulü Tarifi
Ekşili Nohutlu Bamya Sulusu Kahraman Maraş Usulü Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gr bamya ( Buzluktan )
- 250 gr kuşbaşı et
- 1 kase nohut pişmiş (buzluktan )
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 4 adet domates
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı biber
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 7, 5 su bardağı su
- Buzluktan rondodan geçirilmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı nane
- Yarım yemek kaşığı sumak ekşisi (Ben 1 kaşık koydum ekşili olsun diye)
Ekşili Nohutlu Bamya Sulusu Kahraman Maraş Usulü Tarifi Yapılışı
- Ocağın bir tarafına çaydanlıkla suyu kaynatalım.
- Tencereye kuş başımızı yağımızı koyup ocağın altını açalım iyice kavuralım.
- Kavrulunca doğranmış soğanları biberleri atıp kavuralım.
- Doğranmış domatesleri de bırakıp kavuralım.
- Salçasına da kavurup bamyalarımızı atalım üzerine suyunu dökelim.
- Tuzunu baharatlarını koyup pişmeye bırakalım.
- Diriliği gidince pisince üzerine nohudunu ilave edelim.
- İçine sumak eksini sarımsağını koyalım.
- En son nanesini de serpip servis tabağına alalım.
Pirinç pilavının yanında harika lezzet Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder