Fırında Makarna ( Su Böreği Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket makarna tercihen kelebek yada fiyonk makarna
- 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 su bardağı tulum peyniri ( Ufalanmış)
- Yarım su bardağı kaşar rendesi
- Yarım su bardağı beyaz peynir
- 3-4 avuç maydanoz
ÜZERİ İÇİN SOS;
- 1 su bardağı kaşar rendesi
- 1 yemek kaşığı un
- 4 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kara biber
Fırında Makarna ( Su Böreği Lezzetinde) Tarifi Yapılışı
Yapımı oldukça pratik ve lezzeti bir o kadar muhteşem su böreği tadında fırın makarnamız için buyurun aşamalara
- Makarnayı haşlayıp yumuşayınca suyunu süzüp daha sıcakken tereyağı ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- Ardından peynirleri ince kıyılmış maydanozunu ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Yağlanmış borcam yada o ebatlarda bir tepsiye makarna karışımını döküp kaşıkla yayıyoruz.
- Üst sosu için, yumurtaları bir tasa kırıp karıştırıyoruz.
- Üzerine unu da ekleyip tel çırpıcıyla çırpıyoruz.
- Kaşar rendesini de ekleyip karıştırdıktan sonra makarnanın üzerine kaşıkla azar azar dökerek yayıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırınımızın orta rafında üzeri kızarana dek pişirip çıkarıyoruz. Dilimleyip sıcak sıcak afiyetle yiyebiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder