Fırında Tavuklu Erişte Tarifi
Fırında Tavuklu Erişte Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg erişte
- 3 adet soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 6 parça tavuk
- Tavuk suyu
Fırında Tavuklu Erişte Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tavukları pişiriyoruz. Soğanları minik minik doğruyoruz.
- Tavaya zeytinyağı ekleyip, soğanları 1-2 dk kavuruyoruz.
- Salçalarını da ekleyip, 5 -6 dk kavurup, tuz ve karabiberini ekiliyoruz.
- Ardından erişteleri ekliyoruz.
- Erişteleri de ekleyip, 2-3 dk kavurduktan sonra, hazırlanan karışımı borcama döküyoruz.
- Tavaya tereyağını koyup, eritiyoruz.
- Haşlanan tavukları, tereyağında önlü arkalı soteliyoruz.
- Sotelediğimiz tavukları, eriştelerin üzerine diziyoruz.
- Sıcak tavuk suyunu eriştelerin üzerine çıkacak kadar, döküyoruz.
- 180-200derece fırında erişteler pişene kadar pişiriyoruz. Yemeğimiz hazır. AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder