Ana içeriğe atla
Fırında Tavuklu Erişte Tarifi 
 
Fırında Tavuklu Erişte Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg erişte
 
- 3 adet soğan
 
- 2 yemek kaşığı tereyağı
 
- 1 yemek kaşığı domates salçası
 
- 1 yemek kaşığı biber salçası
 
- 1 tatlı kaşığı tuz
 
- 1 çay kaşığı karabiber
 
- 6 parça tavuk
 
- Tavuk suyu
 
Fırında Tavuklu Erişte Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tavukları pişiriyoruz. Soğanları minik minik doğruyoruz.
 
- Tavaya zeytinyağı ekleyip, soğanları 1-2 dk kavuruyoruz.
 
- Salçalarını da ekleyip, 5 -6 dk kavurup, tuz ve karabiberini ekiliyoruz.
 
- Ardından erişteleri ekliyoruz.
 
- Erişteleri de ekleyip, 2-3 dk kavurduktan sonra, hazırlanan karışımı borcama döküyoruz.
 
- Tavaya tereyağını koyup, eritiyoruz.
 
- Haşlanan tavukları, tereyağında önlü arkalı soteliyoruz.
 
- Sotelediğimiz tavukları, eriştelerin üzerine diziyoruz.
 
- Sıcak tavuk suyunu eriştelerin üzerine çıkacak kadar, döküyoruz.
 
- 180-200derece fırında erişteler pişene kadar pişiriyoruz. Yemeğimiz hazır. AFİYET OLSUN. 


 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder