Köz Patlıcanlı İmam Bayıldı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet iri patlıcan
İçi İçin ;
- 1 adet büyük soğan
- 3 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı salça
- Tuz
- Sıvı yağ
Sosu İçin ;
- 1 çay kaşığı salça
- Yarım çay bardağı su
Köz Patlıcanlı İmam Bayıldı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle patlıcanları közleyelim. Patlıcanlar közlenirken sos için gerekli olan bütün malzemeleri küçük küçük doğrayalım.
- Daha sonra sırasıyla sıvı yağ koyduğumuz tencereye soğanımızı, biber ve sarımsaklarımızı koyup kavuralım.
- Kavrulan sebzelerin üzerine kabuğunu soyup küçük doğradığımız domatesleri ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Bütün sebzeler kavrulunca bir çay kaşığı salça ve tuzu ilave edip karıştıralım ve altını kapatalım.
- Daha sonra közlenen patlıcanları tüm olarak soyup fırın kabına dizelim.
- Ortalarını bıçak yardımıyla açıp hazırladığımız içi dolduralım.
- Bir çay kaşığı salçayı yarım çay bardağı sıcak suda eritip yemeğimizin üzerine dökelim ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15-20 dakika pişirelim.
Deneyecek olan herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder