Köz Patlıcanlı İmam Bayıldı Tarifi

Köz Patlıcanlı İmam Bayıldı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet iri patlıcan
İçi İçin ;
  • 1 adet büyük soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı salça
  • Tuz
  • Sıvı yağ
Sosu İçin ;
  • 1 çay kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı su

Köz Patlıcanlı İmam Bayıldı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcanları közleyelim. Patlıcanlar közlenirken sos için gerekli olan bütün malzemeleri küçük küçük doğrayalım.
  2. Daha sonra sırasıyla sıvı yağ koyduğumuz tencereye soğanımızı, biber ve sarımsaklarımızı koyup kavuralım.
  3. Kavrulan sebzelerin üzerine kabuğunu soyup küçük doğradığımız domatesleri ekleyip kavurmaya devam edelim.
  4. Bütün sebzeler kavrulunca bir çay kaşığı salça ve tuzu ilave edip karıştıralım ve altını kapatalım.
  5. Daha sonra közlenen patlıcanları tüm olarak soyup fırın kabına dizelim.
  6. Ortalarını bıçak yardımıyla açıp hazırladığımız içi dolduralım.
  7. Bir çay kaşığı salçayı yarım çay bardağı sıcak suda eritip yemeğimizin üzerine dökelim ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15-20 dakika pişirelim.
    Deneyecek olan herkese afiyet olsun. 

Yorumlar