Kızarmış Tavuk Göğüsü (Sosuyla) Tarifi

Kızarmış Tavuk Göğüsü (Sosuyla) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğüsü
  • 1 tatlı kaşığı tavuk baharat
  • Biraz tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
Sosu:
  • 1 su bardağı elma suyu
  • 1 kutu sıvı krema (200 gr)
  • ½ çay kaşığı zerdeçal
  • ½ çay kaşığı tavuk baharat
  • 1 çay kaşığı curry
  • 2 çay kaşığı dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı nişasta

Kızarmış Tavuk Göğüsü (Sosuyla) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavuk göğüsünü yıkayın ve kurutun.
  2. Sonra baharatlayın ve tuzlayın.
  3. Kapaklı bir tavaya yağ alın ocağın altını açın. Yağ kızdıktan sonra tavuk göğüslerini önlü arkalı 3 er dk kızartın.
  4. Ocağın altını kısın, kapağını kapatın ve suyunu tamamen çekene kadar kapağını hiç açmadan kızartın. Ocağı kapatın.
  5. Sosu için tüm malzemeleri bir tencereye alın karıştırın ve göz göz olana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  6. Tavuk göğüsünü servis tabağına alın ve üzerine sos gezdirin.
Deneyeceklerin şimdiden eline sağlık
Destek olmak için kanalıma abone olun
Afiyetle kalın inşallah
Kolay gelsin

Yorumlar