Kızarmış Tavuk Göğüsü (Sosuyla) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk göğüsü
 - 1 tatlı kaşığı tavuk baharat
 - Biraz tuz
 - 2 yemek kaşığı zeytinyağ
 
Sosu:
- 1 su bardağı elma suyu
 - 1 kutu sıvı krema (200 gr)
 - ½ çay kaşığı zerdeçal
 - ½ çay kaşığı tavuk baharat
 - 1 çay kaşığı curry
 - 2 çay kaşığı dereotu
 - 1 çay kaşığı tuz
 - 2 tatlı kaşığı nişasta
 
Kızarmış Tavuk Göğüsü (Sosuyla) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tavuk göğüsünü yıkayın ve kurutun.
 - Sonra baharatlayın ve tuzlayın.
 - Kapaklı bir tavaya yağ alın ocağın altını açın. Yağ kızdıktan sonra tavuk göğüslerini önlü arkalı 3 er dk kızartın.
 - Ocağın altını kısın, kapağını kapatın ve suyunu tamamen çekene kadar kapağını hiç açmadan kızartın. Ocağı kapatın.
 - Sosu için tüm malzemeleri bir tencereye alın karıştırın ve göz göz olana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
 - Tavuk göğüsünü servis tabağına alın ve üzerine sos gezdirin.
 
Deneyeceklerin şimdiden eline sağlık
Destek olmak için kanalıma abone olun
Afiyetle kalın inşallah
Kolay gelsin
Yorumlar
Yorum Gönder