Nefis Tam Ölçü Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1 su bardağı Hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
Şerbeti için:
- 2 su bardağı su
- 1. 5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Nefis Tam Ölçü Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
Hem şerbetli hem sütlü bir tatlı midenizi yormadan ziyafet çekebilirsiniz Ölçü:200 ml su bardağı ve en küçük çay bardağı
- Bir tencereye suyu ve şekeri ölçülü şekilde döküp karıştırıyoruz, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 20dakika daha kaynatalım.
- Şerbet hazır olunca vanilyayı ekleyip altınıkapatın soğuması için bekletin.
- Keki için yumurta ve şekeri blender ile 5 dakika boyunca çırpın.
- Köpük köpük olsun ki sert tıkız bir kek olmasın diğer malzemeleri de ekleyip karıştırıyoruz bir çay kaşığı kadar yağ ile borcamımızı yağlayalım. Fazla yağı peçete ile alalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kontrollü şekilde pişirin. Unu az olduğu için bir anda yanabilir bu yüzden sürekli fırının kapağını açmadan bakın.
- Kürdan yardımıyla pişip pişmediğine bakın kürdana yapışmaması gerekiyor.
- Fırından çıkarınca ilk sıcağı çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine döküyoruz (bir püf noktası sıcak havalarda şerbetin çabuk soğuması için su doldurduğumuz kaba tencereyi oturtup hızlıca soğutabiliriz)soğuması için bir kenara alalım.
- Kreması için kremşanti hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyup ocağa koymadan önce güzelce çırpın topakları gitsin muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Altını kapatınca vanilini ekleyip tekrar karıştırın soğuduktan sonra toz kremşantiyi ekleyin ve blender da 5 dakika çırpın pürüzsüz kıvamda olacak.
- Muhallebimiz soğudu şerbetli kekimiz dinlendi şimdi birleştiriyoruz.
- Muhallebiyi kekin üzerine eşit şekilde yayıyoruz üzerine bolca hindistan cevizi serpelim.
- Buzdolabında 3/4 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz yada bir gece bekletip servis yapın ben bir gece bekletmeyi tercih ediyorum muhallebi daha güzel kıvam alıyor. Bu tarifi birçok kez yaptım şeker oranı çok dengeli oluyor. İlk kez yapacak olanlar tereddüt etmeden yapabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder