Patatesli Yufka Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tane yufka
 
Sosu İçin ;
- 1 su bardağı süt
 - Yarım su bardağı sıvı yağ
 
İç Harcı ;
- 3 adet patates
 - 1 adet soğan
 - Yarım yemek kaşığı biber salçası
 - 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 - Tuz
 - Pul biber
 
Üzeri İçin ;
- Yumurta
 - Susam
 - Çörek otu
 
Patatesli Yufka Böreği Tarifi Yapılışı
- Önce patatesleri haşlayalım ve ezelim sonra soğanları doğrayıp kavuralım.
 - Salçayı ve baharatları katalım ezdiğimiz patateslere döküp karıştıralım iç harcımız hazır.
 - Şimdi sosu hazırlayalım sütü ve yağı bir kaba alıp iyice karıştıralım.
 - Dikdörtgen borcamı yağlayalım en alta tüm yufkayı serelim fazlalıklar dışarıda kalacak üzerine sosdan gezdirelim .
 - İkinci katta diğer yufkanın yarısını keserek yerleştirelim tekrar sos dökelim üçüncü katta da aynı işlemi yapıp patatesleri eşit miktarda yayalım.
 - Kalan yufkaları elimizle keserek birer kat olacak şekilde aralarına sos dökerek bitene kadar devam edelim.
 - En sonunda en alttaki yufkanın kenarlarda kalan fazlalıkları üzerine kapatalım.
 - Kalan sosa bir yumurta kırıp çırpalım sosun hepsini üzerine dökelim dilimleyelim.
 - Susam ve çörek otuyla süsleyip önceden ısıttığımız fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
 
Yorumlar
Yorum Gönder