7 Ağustos 2019 Çarşamba

Patatesli Yufka Böreği Tarifi

Patatesli Yufka Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane yufka
Sosu İçin ;
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
İç Harcı ;
  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Pul biber
Üzeri İçin ;
  • Yumurta
  • Susam
  • Çörek otu

Patatesli Yufka Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Önce patatesleri haşlayalım ve ezelim sonra soğanları doğrayıp kavuralım.
  2. Salçayı ve baharatları katalım ezdiğimiz patateslere döküp karıştıralım iç harcımız hazır.
  3. Şimdi sosu hazırlayalım sütü ve yağı bir kaba alıp iyice karıştıralım.
  4. Dikdörtgen borcamı yağlayalım en alta tüm yufkayı serelim fazlalıklar dışarıda kalacak üzerine sosdan gezdirelim .
  5. İkinci katta diğer yufkanın yarısını keserek yerleştirelim tekrar sos dökelim üçüncü katta da aynı işlemi yapıp patatesleri eşit miktarda yayalım.
  6. Kalan yufkaları elimizle keserek birer kat olacak şekilde aralarına sos dökerek bitene kadar devam edelim.
  7. En sonunda en alttaki yufkanın kenarlarda kalan fazlalıkları üzerine kapatalım.
  8. Kalan sosa bir yumurta kırıp çırpalım sosun hepsini üzerine dökelim dilimleyelim.
  9. Susam ve çörek otuyla süsleyip önceden ısıttığımız fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder