Tavuklu Pirinç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 litre su
- 1 su bardağı pirinç
- 2 tavuk baget veya 1 tavuk göğsü
Sos için ;
- Zeytinyağı
- Pulbiber
Tavuklu Pirinç Çorbası Tarifi Yapılışı
- Tavuk bagetler çorba yapacağımız tencereye alınır.
- Üzerine su eklenerek ocağa alınır.
- Kaynamaya başladığında biraz tuz ile yıkanmış pirinçler eklenir ve tencerenin kapağı kapatılarak kaynamaya bırakılır.
- Pirinçler yumuşayıp çorba özleşene kadar ara ara karıştırılarak pişirilir. Çok koyulaşırsa kaynamış su eklenebilir.
- Pirinçler yumuşadıktan sonra tavuklar tencereden alınır, didiklenir ve tekrar eklenir.
- Bir taşım daha kaynadıktan sonra altı kapatılır.
- Kızgın yağa pulbiber eklenerek sos hazırlanır.Sıcak sıcak sos ile servis edilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder