10 Ağustos 2019 Cumartesi

Tavuklu Pirinç Çorbası Tarifi

Tavuklu Pirinç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 litre su
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 tavuk baget veya 1 tavuk göğsü
Sos için ;
  • Zeytinyağı
  • Pulbiber

Tavuklu Pirinç Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk bagetler çorba yapacağımız tencereye alınır.
  2. Üzerine su eklenerek ocağa alınır.
  3. Kaynamaya başladığında biraz tuz ile yıkanmış pirinçler eklenir ve tencerenin kapağı kapatılarak kaynamaya bırakılır.
  4. Pirinçler yumuşayıp çorba özleşene kadar ara ara karıştırılarak pişirilir. Çok koyulaşırsa kaynamış su eklenebilir.
  5. Pirinçler yumuşadıktan sonra tavuklar tencereden alınır, didiklenir ve tekrar eklenir.
  6. Bir taşım daha kaynadıktan sonra altı kapatılır.
  7. Kızgın yağa pulbiber eklenerek sos hazırlanır.Sıcak sıcak sos ile servis edilir.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder