Yoğurtlu Soslu Kabak Mezesi Tarifi

Yoğurtlu Soslu Kabak Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 2 kuru soğan
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 -3 diş sarımsak
  • 1 kase süzme veya susuz tarafından yoğurt
  • Yarım demet dereotu
Sosu için
  • 2- 3 kaşık sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 3 -4 kaşık doğranmış ceviz

Yoğurtlu Soslu Kabak Mezesi Tarifi Yapılışı

  1. Soğanları piyazlık doğrayıp sıvı yağda hafif kavuralım.
  2. Üzerine kabakları yıkayıp kabuklarını soymadan kabağın kalınlığına göre uzunlamasına 3 veya 4 parçaya kesip bir parmak genişliğinde doğrayalım.
  3. Soğanlara ekleyip biraz yüksek ateşde kapak aralı arada karıştırarak tuz atıp yumuşayana kadar kavuralım.
  4. Yoğurda sarımsakları rendeleyip karıştıralım.
  5. Soğumuş kabaklara dereotunu incecik doğrayıp yoğurtla karıştırıp servis tabağına alalım. Yağda kırmızı biberi cevizi kavurup üzerine gezdirelim Afiyet olsun.

Yorumlar