Yoğurtlu Soslu Kabak Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet kabak
- 2 kuru soğan
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 -3 diş sarımsak
- 1 kase süzme veya susuz tarafından yoğurt
- Yarım demet dereotu
Sosu için
- 2- 3 kaşık sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 3 -4 kaşık doğranmış ceviz
Yoğurtlu Soslu Kabak Mezesi Tarifi Yapılışı
- Soğanları piyazlık doğrayıp sıvı yağda hafif kavuralım.
- Üzerine kabakları yıkayıp kabuklarını soymadan kabağın kalınlığına göre uzunlamasına 3 veya 4 parçaya kesip bir parmak genişliğinde doğrayalım.
- Soğanlara ekleyip biraz yüksek ateşde kapak aralı arada karıştırarak tuz atıp yumuşayana kadar kavuralım.
- Yoğurda sarımsakları rendeleyip karıştıralım.
- Soğumuş kabaklara dereotunu incecik doğrayıp yoğurtla karıştırıp servis tabağına alalım. Yağda kırmızı biberi cevizi kavurup üzerine gezdirelim Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder