4 Ağustos 2019 Pazar

Yumuşacık Pamuk Poğaça Tarifi

Yumuşacık Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su ( ılığın bir tık üstü)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 tane yumurta (akı içine sarıları üstüne)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 6-5 su bardağı un (unun kalitesine ve yumurtanın büyüklüğüne göre değişir)
İçi İçin ;
  • 1 kase beyaz peynir isteğe göre maydanoz
  • 1 küçük kase çekirdeği çıkarılmış zeytin (tercihe göre patatesli de yapabilirsiniz)

Yumuşacık Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar bugün pamuk gibi bir poğaça tarifim var çok eski bir tariftir kendileri.
  1. Önce suyu yoğurma kabına alalım içine şekeri sütü ve mayayı ilave edelim karıştıralım.
  2. Kapağı kapatıp 5 dakika mayanın aktifleşmesini bekleyelim.
  3. Sonra tuz ve diğer sıvıları ilave edelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
  4. Sıcak bir yere alalım hamurun mayası gelince tekrar bir iki tur yoğuralım.
  5. mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp benim hamur kesme aparatım vardı onunla keselim.
  6. Aparatı olmayanlar bıçakla kesikler atabilir sonra içimizi kenarına koyup saralım.
  7. 15-20 dakika tepsi mayasının gelmesini sağlayalım.
  8. İki yumurta sarısına bir yemek kaşığı sıvı yağ ilave edelim söndürmeden üzerine sürelim.
  9. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder