Yumuşacık Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su ( ılığın bir tık üstü)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 tane yumurta (akı içine sarıları üstüne)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 6-5 su bardağı un (unun kalitesine ve yumurtanın büyüklüğüne göre değişir)
İçi İçin ;
- 1 kase beyaz peynir isteğe göre maydanoz
- 1 küçük kase çekirdeği çıkarılmış zeytin (tercihe göre patatesli de yapabilirsiniz)
Yumuşacık Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar bugün pamuk gibi bir poğaça tarifim var çok eski bir tariftir kendileri.
- Önce suyu yoğurma kabına alalım içine şekeri sütü ve mayayı ilave edelim karıştıralım.
- Kapağı kapatıp 5 dakika mayanın aktifleşmesini bekleyelim.
- Sonra tuz ve diğer sıvıları ilave edelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Sıcak bir yere alalım hamurun mayası gelince tekrar bir iki tur yoğuralım.
- mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp benim hamur kesme aparatım vardı onunla keselim.
- Aparatı olmayanlar bıçakla kesikler atabilir sonra içimizi kenarına koyup saralım.
- 15-20 dakika tepsi mayasının gelmesini sağlayalım.
- İki yumurta sarısına bir yemek kaşığı sıvı yağ ilave edelim söndürmeden üzerine sürelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder