Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı zeytinyağı
 - 2 adet kuru soğan
 - 500 g taze fasulye
 - 3 adet domates
 - Tuz
 
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi Yapılışı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı tencereye alınır.
 - Yemeklik doğranmış soğanlar kavrulur.
 - Temizlenip arzuya göre kesilmiş olan fasulyeler eklenir.
 - Tencerenin kapağı kapatılarak 6-7dk kavrulur.
 - Daha sonra 3 adet kabuğu soyulup doğranmış domates eklenir.
 - 1 su bardağı sıcak su ilave edilir.
 - Fasulyeler pişene kadar tencerenin kapağı kapatılarak pişirilir.
 - Ocaktan almadan tuzu eklenir.
 - Zeytinyağı da eklenerek servis kaselerine alınır.
 - Soğuk olarak servis edilir.
 
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder