20 Eylül 2019 Cuma

Aşure

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı Nohut
  • 1 su bardağı fasulye
  • 3 su bardağı aşurelik buğday
  • Bir avuç kuru incir
  • 1 çay bardağı kuru kayısı
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • 1 avuç ceviz
  • 1 avuç fındık
  • 1 avuç fıstık
  • 1 tatlı kaşığı gül suyu
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 buçuk litre su
  • 1-2 yemek kaşığı nişasta
  • (bütün malzemelerim göz kararı tahminimi yazayım hemen hemen hepsi 1 su bardağı)

Aşure Tarifi Yapılışı

  1. Nohut, fasulye, buğday geceden ıslatılır.
  2. Sabah nohut fasulye yumuşayana kadar kaynatılır.
  3. Buğday kaynatılır köpüğü alınır.
  4. Pişmeye yakın 15 dk önce kuş üzümleri sıcak suda bekletilir.
  5. Tekrar 2buçuk litre su koyup kaynatılır.
  6. Buğday iyice pişince bütün malzemeler tek tek eklenir ilk şeker ekleseniz daha iyi erir.
  7. Pişmeye yakın aşurenin suyu ile nişasta açılır eklenir.
  8. 5 dk kaynatılıp gül suyu eklenir. 🤭
  9. Hazır afiyet olsun dağıtırsanız hayrınız kabul olsun inşallah.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder