Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Aşure

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı Nohut
  • 1 su bardağı fasulye
  • 3 su bardağı aşurelik buğday
  • Bir avuç kuru incir
  • 1 çay bardağı kuru kayısı
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • 1 avuç ceviz
  • 1 avuç fındık
  • 1 avuç fıstık
  • 1 tatlı kaşığı gül suyu
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 buçuk litre su
  • 1-2 yemek kaşığı nişasta
  • (bütün malzemelerim göz kararı tahminimi yazayım hemen hemen hepsi 1 su bardağı)

Aşure Tarifi Yapılışı

  1. Nohut, fasulye, buğday geceden ıslatılır.
  2. Sabah nohut fasulye yumuşayana kadar kaynatılır.
  3. Buğday kaynatılır köpüğü alınır.
  4. Pişmeye yakın 15 dk önce kuş üzümleri sıcak suda bekletilir.
  5. Tekrar 2buçuk litre su koyup kaynatılır.
  6. Buğday iyice pişince bütün malzemeler tek tek eklenir ilk şeker ekleseniz daha iyi erir.
  7. Pişmeye yakın aşurenin suyu ile nişasta açılır eklenir.
  8. 5 dk kaynatılıp gül suyu eklenir. 🤭
  9. Hazır afiyet olsun dağıtırsanız hayrınız kabul olsun inşallah.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?