Aşure
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı Nohut
- 1 su bardağı fasulye
- 3 su bardağı aşurelik buğday
- Bir avuç kuru incir
- 1 çay bardağı kuru kayısı
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 çay bardağı kuş üzümü
- 1 avuç ceviz
- 1 avuç fındık
- 1 avuç fıstık
- 1 tatlı kaşığı gül suyu
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 buçuk litre su
- 1-2 yemek kaşığı nişasta
- (bütün malzemelerim göz kararı tahminimi yazayım hemen hemen hepsi 1 su bardağı)
Aşure Tarifi Yapılışı
- Nohut, fasulye, buğday geceden ıslatılır.
- Sabah nohut fasulye yumuşayana kadar kaynatılır.
- Buğday kaynatılır köpüğü alınır.
- Pişmeye yakın 15 dk önce kuş üzümleri sıcak suda bekletilir.
- Tekrar 2buçuk litre su koyup kaynatılır.
- Buğday iyice pişince bütün malzemeler tek tek eklenir ilk şeker ekleseniz daha iyi erir.
- Pişmeye yakın aşurenin suyu ile nişasta açılır eklenir.
- 5 dk kaynatılıp gül suyu eklenir.
- Hazır afiyet olsun dağıtırsanız hayrınız kabul olsun inşallah.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder