25 Eylül 2019 Çarşamba

Başamel Soslu Karnabahar Şöleni Tarifi

Başamel Soslu Karnabahar Şöleni Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg karnabahar
Başamel sos için
  • 2, 5 su bardağı süt
  • Bir avuç kaşar
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • Tuz, karabiber

Başamel Soslu Karnabahar Şöleni Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle karnabaharı haşlıyoruz.
  2. Haşlanan karnabaharı borcama alıyoruz. Bir yandan beşamel sosunu hazırlıyoruz.
  3. Küçük bir tencereye önce tereyağı nı alıp eritiyoruz.
  4. Daha sonra unu ekleyip güzelce kavuruyoruz.
  5. Üzerine sütü ekleyip karıştırın göz göz olana kadar pişiriyoruz ve karnabaharın üzerini kaplayacak kadar döküyoruz.
  6. En son üzerine kaşar peyniri nı ekleyip üzeri kızarıncaya kadar fırında pişiriyoruz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder