Etli Taze Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg taze fasulye
 - Yarım kilo dana eti tercih ve miktar size kalmış
 - 1 adet kırmızı biber
 - 2 adet yeşil biber
 - 2 adet büyük domates
 - 1 yemek kaşığı biber salçası
 - 1 tatlı kaşığı pul biber
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - Damak tadına göre tuz sıvı yağ
 
Etli Taze Fasulye Tarifi Yapılışı
Fasulyenin tam zamanı bende sayfamda yer etmek istedim.
- İlk olarak etimizi pişiriyoruz. Benim dana eti olduğu için ön işlem olarak düdüklü tencerede pişirdim.
 - Etler suyunu salıp çekince üzerine biraz su ve tuz ekleyip ağzı kapalı yumuşayana kadar pişirelim.
 - Fasulyeleri yıkayıp ayıkladıktan sonra elle kıralım. Ben pek fasulyeye bıçak değmesinden yana değilim lezzet farkı oluyor.
 - Biberleri yıkayıp fasulyenin üzerine doğrayalım.
 - Domatesleri de yıkayıp soyup doğradıktan sonra yemeğimizi pişirme vakti geldi.
 - Tencereyi ocağa alıp altını açalım ve salçayı ekleyip kavurmaya başlayalım.
 - Üzerine fasulye ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edelim.
 - Rengi dönünce etleri, domatesleri, baharatları ilave edelim.
 - Varsa etin suyunu yoksa isteğe bağlı miktarda sıcak suyu döküp ağzını kapatıyoruz. Ben 1 su bardağı et suyu 1 su bardağı sıcak su ilave ettim.
 - Damak tadına göre tuz ilave edelim. Kısık ateşte pişirelim. Pişen yemeğimizi sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.
 
Yorumlar
Yorum Gönder