Etli Taze Fasulye Tarifi

Etli Taze Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg taze fasulye
  • Yarım kilo dana eti tercih ve miktar size kalmış
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet büyük domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Damak tadına göre tuz sıvı yağ

Etli Taze Fasulye Tarifi Yapılışı

Fasulyenin tam zamanı bende sayfamda yer etmek istedim.
  1. İlk olarak etimizi pişiriyoruz. Benim dana eti olduğu için ön işlem olarak düdüklü tencerede pişirdim.
  2. Etler suyunu salıp çekince üzerine biraz su ve tuz ekleyip ağzı kapalı yumuşayana kadar pişirelim.
  3. Fasulyeleri yıkayıp ayıkladıktan sonra elle kıralım. Ben pek fasulyeye bıçak değmesinden yana değilim lezzet farkı oluyor.
  4. Biberleri yıkayıp fasulyenin üzerine doğrayalım.
  5. Domatesleri de yıkayıp soyup doğradıktan sonra yemeğimizi pişirme vakti geldi.
  6. Tencereyi ocağa alıp altını açalım ve salçayı ekleyip kavurmaya başlayalım.
  7. Üzerine fasulye ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edelim.
  8. Rengi dönünce etleri, domatesleri, baharatları ilave edelim.
  9. Varsa etin suyunu yoksa isteğe bağlı miktarda sıcak suyu döküp ağzını kapatıyoruz. Ben 1 su bardağı et suyu 1 su bardağı sıcak su ilave ettim.
  10. Damak tadına göre tuz ilave edelim. Kısık ateşte pişirelim. Pişen yemeğimizi sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Yorumlar