23 Eylül 2019 Pazartesi

Havuç Çorbası Sütlü – Yoğurtlu Tarifi

Havuç Çorbası Sütlü – Yoğurtlu Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy havuç
  • 1. 5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt veya yoğurt
  • 6 su bardağı su
  • 1 tutam maydanoz veya dereotu
  • Karabiber, kekik (miktar isteğe bağlı)
  • Kemik suyu (isteğe bağlı)

Havuç Çorbası Sütlü – Yoğurtlu Tarifi Yapılışı

  1. Havuçlar rendelenir. Un, tereyağ, sıvı yağ ile kavrulur. Yaklaşık 5 dakika.
  2. Süt veya yoğurt ardından su eklenir. Ara ara karıştırılarak kaynamaya alınır.
  3. Maydanoz veya dereotu ince saplarıyla, kekik karabiber eklenir.
  4. Havuçlar pişince tuz, kemik suyu eklenir. Altı kapatılıp blendırdan geçilir.
Afiyet olsun 🍀

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder