Kıymalı Arpa Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı kıyma
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet domates rendesi
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 6-7 su bardağı su
- Yarım su bardağı kıyılmış maydanoz
- Tuz, karabiber, pul biber
Kıymalı Arpa Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı
- Tencerede 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile soğanı kavrulur.
- Sonra kıymayı atın ve suyunu çekene kadar kavurun.
3. domates rendesi eklenir 1 dakika kavrulur. sonra salça, tuz, pulbiber ve karabiber eklenir 2-3 kere karıştırın - Un koyun tekrar karıştırın.
- Üzerine yavaş yavaş sıcak suyu döküp iyice karıştırın.
- Şehriyeyi içine atın. Suya göre şehriyeyi azaltıp çoğaltabilirsiniz kıvamına göre. Şehriye yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Şehriyeler pişince maydanozu katın. 1-2 dakika maydanozla beraber kaynarsa güzel olur.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder