Kıyır Kıyır Enfes Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
İç Harcı İçin ;
- 3 adet orta boy elma
- 1 çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Soğuduktan sonra üzerine eklemek için 1 avuç ceviz
Hamuru İçin ;
- 250 gram tereyağı
- 1 kahve fincanı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2. 5-3 su bardağı un
Kıyır Kıyır Enfes Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım.
- Elmaları rendeleyelim ve bir tavaya alıp ocağın altını yakalım.
- Elmaların üzerine 1 çay bardağı şekeri ve 1 tatlı kaşığı tarçını ilave edelim.
- 5 dakika karıştırarak ocağın altını kapatalım soğumaya bırakalım.
- Derin bir kaba tereyağı yoğurt kabartma tozu ve pudra şekerini ekleyip yoğurmaya başlayalım.
- Ardından unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım.
- Elde ettiğimiz hamuru 5 parçaya ayırıp beze şeklinde yuvarlayalım elimizde.
- Bezeleri merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde açalım.
- 8 üçgen olacak şekilde bıçak yardımıyla bölelim. İç harcımızı her bir üçgene koyalım ve elimizle yuvarlayalım tepsiye dizelim.
- 175 derecelik fırında 15-20 dakika arası pişirelim. Ben bayıldım bu tarife. Misafirleriniz de bayılacaktır.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder