29 Eylül 2019 Pazar

Nohutlu Buğday Çorbası Tarifi

Nohutlu Buğday Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış buğday
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 buçuk yemek kaşığı salça
  • 1 litre et suyu
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Nohutlu Buğday Çorbası Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle buğday ve nohutu bir gece önceden suda bekletelim.
  2. Ertesi gün suyunu süzüp tekrar su ekleyelim.
  3. Yumuşayana kadar buğdayı 20 dakika nohutu ise 30 dakika pişirelim ve süzgece alalım.
  4. Sonra tenceremize soğan, sarımsağı doğrayalım ve kavuralım.
  5. Ardından salçamızı ekleyip eritelim. Nohutu ekleyip et suyumuzu koyalım.
  6. Nohutu 15 dakika pişirip buğdayı ekleyelim.
  7. Baharatları atıp karıştıralım.
  8. Kısıkta 15 dakika kaynatalım. Kıvamı koyulaşırsa sıcak su ekleyelim.
  9. Ocağı kapatıp 10 dakika dinlendirelim. Bol vitaminli çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder