22 Eylül 2019 Pazar

Poğaça Tarifi

Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket toz Maya
  • 1 su Bardağı ılık Su
  • 1 su Bardağı ılık Süt
  • 1 su Bardağı sıvı yağı
  • 1 tatlı kaşığı Tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tane yumurta ( sarısınız üzeri için ) beyazını Hamura
  • Yeteri kadar Un bir kilo dan az
Harcı için :
  • Kıyma harcı
  • 200 gr kıyma harcı
  • 1-2 dal maydanoz
  • Küçük boy soğan
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı biberli
  • Yarım çorba kaşığı salça
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Patates 3-4 küçük boy
  • Küçük soğan, Maydonoz, tuz, karabiber, kırmızı biber
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ

Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Hamurun hazırlanışı : İlk başta kuru maya ve ılık su ve süt, sıvı yağ ,şeker, tuz hepsini karıştırıyoruz.
  2. Sonra yumurta beyazı karıştırıyoruz ve unu dikkatli ilave ederek yoğuruyoru.
  3. Bir saat mayalanma ya bırakıyoruz.
  4. Mayalandık dan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz az sıvı yağla elimizle çok az acıyoruz.
  5. İç harcını istedimizi koyoruz ve şekil verip üzerine yumurta sarısını sürüp tepsiye diziyoruz.
  6. 15-20 dk tekrar mayalandırıyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış gırına 200 derecede 25-30 dk pişirmeye bırakıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder