Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket toz Maya
- 1 su Bardağı ılık Su
- 1 su Bardağı ılık Süt
- 1 su Bardağı sıvı yağı
- 1 tatlı kaşığı Tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 tane yumurta ( sarısınız üzeri için ) beyazını Hamura
- Yeteri kadar Un bir kilo dan az
Harcı için :
- Kıyma harcı
- 200 gr kıyma harcı
- 1-2 dal maydanoz
- Küçük boy soğan
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı biberli
- Yarım çorba kaşığı salça
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- Patates 3-4 küçük boy
- Küçük soğan, Maydonoz, tuz, karabiber, kırmızı biber
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
Poğaça Tarifi Yapılışı
- Hamurun hazırlanışı : İlk başta kuru maya ve ılık su ve süt, sıvı yağ ,şeker, tuz hepsini karıştırıyoruz.
- Sonra yumurta beyazı karıştırıyoruz ve unu dikkatli ilave ederek yoğuruyoru.
- Bir saat mayalanma ya bırakıyoruz.
- Mayalandık dan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz az sıvı yağla elimizle çok az acıyoruz.
- İç harcını istedimizi koyoruz ve şekil verip üzerine yumurta sarısını sürüp tepsiye diziyoruz.
- 15-20 dk tekrar mayalandırıyoruz.
- Önceden ısıtılmış gırına 200 derecede 25-30 dk pişirmeye bırakıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder