29 Eylül 2019 Pazar

Tam Kıvamında Aşure Tarifi

Tam Kıvamında Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı Buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 200 g kuru kayısı
  • 200 g kuru üzüm
  • 200 g kuru incir
  • Kuru dut
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı fındık
  • Buğdayı haşlamak için 3 lt su
  • 2 su bardağı süt
  • 3 buçuk su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı karanfil suyu
Üzeri için:
  • İsteğe Bağlı;
  • Fındık
  • Ceviz
  • Nar
  • Tarçın
  • Hindistan cevizi

Tam Kıvamında Aşure Tarifi Yapılışı

  1. Geceden ıslatmış olduğunuz, Fasulye ve nohutu ayrı ayrı haşlayın. Buğdayı iyice yıkayın, tencereye alın. Üzerine kaynar su ekleyip 15 dk kaynatın. Çıkan sarı suyu süzün. Bu işlemi 1 kez daha yapın ve suyunu yine süzün.
  2. Sonra buğdayın üzerine 3 lt kaynar su ekleyip 55 dk kaynatın.( İsterseniz akşamdan 2 kez kaynatıp suyunu süzdükten sonra sıcak suyla sabaha kadar bekletebilirsiniz. Eğer böyle yaparsanız aşureyi yaparken 10-15 dk kaynatmanız yetecek. )
  3. Yumuşayan buğdaya haşlanmış fasulye, nohut, küçük küçük doğranmış kayısı, küçük küçük doğranmış incir, kuru üzüm, kuş üzümü, kuru dut, pirinç ekleyin. 15 dk kaynatın.
  4. Daha sonra sıcak süt, fındık, şeker, karanfil suyu ekleyin 15 dk kaynatın.
  5. Aşuremiz tamamdır. Şimdi cam kaselere bölüştürün.
  6. Birazcık soğuduktan sonra, üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. (Fındık, ceviz, kuş üzümü, nar, hindistan cevizi, tarçın vs. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder