Vişneli Kolay Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
Vişne sosu için;
- 500 gr dondurulmuş vişne
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı su
- 1 su bardağı şeker
Muhallebisi için;
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 kutu krema
- 1 paket vanilya
- 1, 5-2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Tabanı için;
- 2-3 adet büsküvi kırıntısı
Vişneli Kolay Muhallebi Tarifi Yapılışı
- Öncelikle süt, nişasta ve şekeri tencereye alıp kıvamı koyulaşana kadar pişirelim.
- Altını kapatınca vanilya ve tereyağını atıp son bir karıştırdıktan sonra kenara alalım.
- Sosu için vişneyi tencereye koyalım .
- Üzerine şekeri dökelim ve altını açalım.
- Vişne suyunu verene kadar pişirelim.
- Nişasta ve suyu ayrı bir kasede karıştıralım pişen vişne sosunun üzerine ekleyip bir iki taşım kaynatalım.
- Cup bardaklara önce bisküvi kırıntılarını koyalım.
- Üzerine muhallebi ekleyelim onun üzerine de vişne sosu koyup buzdolabında birkaç dakika beklettikten sonra servis edelim. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder