Yalancı Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
- 8-10 tane milföy hamuru
Kreması ;
- 2, 5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 adet vanilya
- 1 çorba kaşığı tereyağı
Sosu Malzemesi ;
- 1 paket çikolata sosu
- 2 bardak süt
Yalancı Profiterol Tarifi Yapılışı
- Öncelikle milföylerimizi kare kare kesip yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımıza milföylerimizi koyuyoruz 15 dakika durması yeterli üstü kızarınca fırından çıkarıyoruz.
- Kremamızı yapmaya başlayalım , bir tencereye vanilya ve tereyağı hariç hepsini koyuyoruz kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz altını kapattıktan sonra vanilya ve tereyağını koyup güzelce karıştırıyoruz.
- Fırından çıkardığımız milföyleri ikiye ayırarak yaptığımız muhallebiyi milföylerimizin arasına koyalım.
- Son olarak çikolata sosumuzu yapalım paketin arkasındaki gibi 2 su bardağı süt koyup pişiriyoruz göz göz olunca altını kapatıyoruz. Çikolata sosumuzu tatlımızın üstüne güzelce döküyoruzŞimdiden yapanlara Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder