Yelpaze Patates Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patates
- 1 adet domates
- 1, 2 adet yeşil biber
- 1, 2 adet kırmızı kapya biber
- İsteğe bağlı süs biberi
Köftesi İçin;
- 250 gram dana kıyma
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet kuru soğan(rendelenmiş yada rondodan çekilmiş)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tutam maydanoz
Salçalı Sos İçin;
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
Yelpaze Patates Kebabı Tarifi Yapılışı
- Patatesleri soyup iki çatal arasına alıp dilimleyin. (Böyle yapıyorum ki patatesler sonuna kadar dilimlenmesin)
- Daha sonra derince bir kaba koyup üzerini geçecek kadar sıcak su doldurulur.
- Ve patatesler yumuşayana kadar bekletilir.
- En az 15- 20 dk filan bekletebilirsiniz.
- Daha sonra köfte harcı yoğurulur. Biraz dinlendirilir.
- Yumuşayan patates aralarına kıymalı harçtan köfte yapılıp yerleştirilir.
- Tepsiye dizilir.
- Domates ve biberlerde yerleştirilir.
- Salçalı sos yapılıp üzerine gezdirilir.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kontrollü bir sekilde pişirilir.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder