Yelpaze Patates Kebabı Tarifi

Yelpaze Patates Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 1 adet domates
  • 1, 2 adet yeşil biber
  • 1, 2 adet kırmızı kapya biber
  • İsteğe bağlı süs biberi
Köftesi İçin;
  • 250 gram dana kıyma
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet kuru soğan(rendelenmiş yada rondodan çekilmiş)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam maydanoz
Salçalı Sos İçin;
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber

Yelpaze Patates Kebabı Tarifi Yapılışı



  1. Patatesleri soyup iki çatal arasına alıp dilimleyin. (Böyle yapıyorum ki patatesler sonuna kadar dilimlenmesin)
  2. Daha sonra derince bir kaba koyup üzerini geçecek kadar sıcak su doldurulur.
  3. Ve patatesler yumuşayana kadar bekletilir.
  4. En az 15- 20 dk filan bekletebilirsiniz.
  5. Daha sonra köfte harcı yoğurulur. Biraz dinlendirilir.
  6. Yumuşayan patates aralarına kıymalı harçtan köfte yapılıp yerleştirilir.
  7. Tepsiye dizilir.
  8. Domates ve biberlerde yerleştirilir.
  9. Salçalı sos yapılıp üzerine gezdirilir.
  10. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kontrollü bir sekilde pişirilir.
    Afiyet Olsun

Yorumlar