5 Ekim 2019 Cumartesi

Arnavut Ciğeri Tarifi

Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet  koyun ciğeri
  • 3 yemek kaşığı tepeli un
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
Soğan Salatası :
  • 2 adet  kuru soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • 2 dal nane
  • 1 tatlı kaşığı tepeli sumak
  • Tuz
Garnitür :
  • 5 adet orta boy patates
Kızartmak için :
  • Sıvı yağ ( patates ve ciğer ayrı kızartılacaktır )

Arnavut Ciğeri Tarifi Yapılışı

Muhteşem bir lezzet. İster ana yemek olarak ister meze olarak harika bir damak lezzeti. 😋
  1. İlk önce ciğerimizi kuşbaşı doğrayalım. ( ben zarını soymadım gerek yoktu taze olduğu için dana ciğeri kullanacak olanlar zarını soyabilir yada kasapta bu işlemi yaptırabilirler. )
  2. Ciğerleri süzgeçte süzdürelim. ( kanı var ise aksın diye )
  3. Kızartmamızdan 30 dak. önce ciğerleri unlayalım.
  4. Kızgın yağda tavada iyice ciğerleri kızartalım.
  5. Kızartılan ciğerleri havlu kağıt serili bir tabağa çıkartalım. Tuzunu ve pul biberini üzerine serpelim.
  6. Soğanları piyazlık doğrayalım. maydanoz ve naneyi doğrayıp sumağı atalım. Karıştıralım.
  7. Patatesleri soyup kuşbaşı doğrayalım. Kızartalım.
  8. Servis tabağının ortasına soğan salatasını koyalım. Çevresine arnavut ciğerini yerleştirelim. En sonda kızarmış patatesleri dizelim.
    Afiyet olsun. 🍀

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder