9 Ekim 2019 Çarşamba

Arpacık Soğanlı Et Yahni (Lokum Yumuşaklığında) Tarifi

Arpacık Soğanlı Et Yahni (Lokum Yumuşaklığında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gr dana kuşbaşı
  • 1 kâse kadar soyulmuş arpacık soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3-4yemek kaşığı zeytinyağ veya sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1-2 adet defne yaprağı
  • Tuz, karabiber
  • 3 su bardağı kaynamış su

Arpacık Soğanlı Et Yahni (Lokum Yumuşaklığında) Tarifi Yapılışı

  1. Doğranmış yıkanmış, suyu süzülen etler, tencereye alınır, mühürlenmesi için kızgın tencerede çevrilir.
  2. Üzerine 1, 5 su bardağı kaynamış su, defne yaprağı konur, kapağı kapatılarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
  3. Yumuşayan etler, tereyağ, sıvı yağ, salçalarla birlikte konusu çıkana kadar kavrulur.
  4. Soyulmuş arpacık soğanlar, sarımsaklarla birlikte çevrilir.
  5. Tuz, karabiber, pul biber, 2 su bardağı kaynamış su ilave edilir, tencere kapağı kapatılır.
  6. Etler, arpacık soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Lokum gibi yumuşacık, lezzetli yemeğimiz servise hazır 👍👌 DENEYECEKLERE ŞİMDİDEN
    AFİYETLER OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder