Arpacık Soğanlı Et Yahni (Lokum Yumuşaklığında) Tarifi
Arpacık Soğanlı Et Yahni (Lokum Yumuşaklığında) Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gr dana kuşbaşı
- 1 kâse kadar soyulmuş arpacık soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3-4yemek kaşığı zeytinyağ veya sıvı yağ
- 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1-2 adet defne yaprağı
- Tuz, karabiber
- 3 su bardağı kaynamış su
Arpacık Soğanlı Et Yahni (Lokum Yumuşaklığında) Tarifi Yapılışı
- Doğranmış yıkanmış, suyu süzülen etler, tencereye alınır, mühürlenmesi için kızgın tencerede çevrilir.
- Üzerine 1, 5 su bardağı kaynamış su, defne yaprağı konur, kapağı kapatılarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
- Yumuşayan etler, tereyağ, sıvı yağ, salçalarla birlikte konusu çıkana kadar kavrulur.
- Soyulmuş arpacık soğanlar, sarımsaklarla birlikte çevrilir.
- Tuz, karabiber, pul biber, 2 su bardağı kaynamış su ilave edilir, tencere kapağı kapatılır.
- Etler, arpacık soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Lokum gibi yumuşacık, lezzetli yemeğimiz servise hazır DENEYECEKLERE ŞİMDİDEN
AFİYETLER OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder