Bienenstich (Arı Sokması Alman Pastası) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- 100 gr. şeker
- 130 gr. un
Pişmeden önce üstüne;
- Badem
Piştikten hemen sonra;
- Bal gezdiriyoruz üstüne
Arasına;
- 2-3 Paket Krema.
- (evde olmayan için, hazır pasta kremanız varsa oda olur)
Bienenstich (Arı Sokması Alman Pastası) Tarifi Yapılışı
- İlk önce yumurtaları çırpıyoruz 3-4 dk kadar.
- Ardından tüm geri kalan malzemeleri ekleyip 5 dk kadar çırpıp margarin sürülmüş kelepçeli kalıbımıza döküyoruz.
- Üstüne badem serpip fırına atıyoruz, önceden ısıtılmış 185 derece üstü hafif pembeleşinceye kadar yaklaşık 35-40 dk.
- Çıkar çıkmaz fırından üstüne bal gezdiriyoruz ve 20 dk soğuduktan sonra çırpılmış kremayı (veya hazır kremanız) arasına sürüp buz dolabında 2 Saat bekletiyoruz.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder