Bienenstich (Arı Sokması Alman Pastası) Tarifi

Bienenstich (Arı Sokması Alman Pastası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • 100 gr. şeker
  • 130 gr. un
Pişmeden önce üstüne;
  • Badem
Piştikten hemen sonra;
  • Bal gezdiriyoruz üstüne
Arasına;
  • 2-3 Paket Krema.
  • (evde olmayan için, hazır pasta kremanız varsa oda olur)

Bienenstich (Arı Sokması Alman Pastası) Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce yumurtaları çırpıyoruz 3-4 dk kadar.
  2. Ardından tüm geri kalan malzemeleri ekleyip 5 dk kadar çırpıp margarin sürülmüş kelepçeli kalıbımıza döküyoruz.
  3. Üstüne badem serpip fırına atıyoruz, önceden ısıtılmış 185 derece üstü hafif pembeleşinceye kadar yaklaşık 35-40 dk.
  4. Çıkar çıkmaz fırından üstüne bal gezdiriyoruz ve 20 dk soğuduktan sonra çırpılmış kremayı (veya hazır kremanız) arasına sürüp buz dolabında 2 Saat bekletiyoruz.
    Afiyet Olsun.

Yorumlar