Bienenstich (Arı Sokması Alman Pastası) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
 - 1 vanilya
 - 1 kabartma tozu
 - 100 gr. şeker
 - 130 gr. un
 
Pişmeden önce üstüne;
- Badem
 
Piştikten hemen sonra;
- Bal gezdiriyoruz üstüne
 
Arasına;
- 2-3 Paket Krema.
 - (evde olmayan için, hazır pasta kremanız varsa oda olur)
 
Bienenstich (Arı Sokması Alman Pastası) Tarifi Yapılışı
- İlk önce yumurtaları çırpıyoruz 3-4 dk kadar.
 - Ardından tüm geri kalan malzemeleri ekleyip 5 dk kadar çırpıp margarin sürülmüş kelepçeli kalıbımıza döküyoruz.
 - Üstüne badem serpip fırına atıyoruz, önceden ısıtılmış 185 derece üstü hafif pembeleşinceye kadar yaklaşık 35-40 dk.
 - Çıkar çıkmaz fırından üstüne bal gezdiriyoruz ve 20 dk soğuduktan sonra çırpılmış kremayı (veya hazır kremanız) arasına sürüp buz dolabında 2 Saat bekletiyoruz.
Afiyet Olsun. 
Yorumlar
Yorum Gönder