9 Ekim 2019 Çarşamba

Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi

Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için;
  • 4 adet yumurta
  • 4 kahve fincanı şeker
  • 4 kahve fincanı un
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Krema için;
  • 2, 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 kutu krema
  • 1 paket sütlü çikolata 60 gr
  • 1 paket vanilya
Arası için;
  • Muz
Üzeri için;
  • 1 paket kakaolu krem şanti
  • Yarım paket meyveli sos
  • Draje çikolata
  • Toz fıstık

Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
  1. İlk olarak yumurta sarıları ayrı kaba beyazları ayrı kaba alınır.
  2. Beyazları bi çimdik tuzla kar gibi olana kadar çırpılır ve kenara alınır.
  3. Sarıların üzerine şeker ve süt eklenip 2-3 dakika çırpılır.
  4. Sıcak suda eklenip şekerler iyice eriyinceye kadar çırpılır.
  5. Şeker eridikten sonra un, vanilya ve kabartma tozu eklenip tekrar 2-3 dakika çırpılır.
  6. Bundan sonra bir daha mikser kullanmıyoruz.
  7. Kıyıya koyduğumuz beyazları bu karışımın üzerine döküp spatula ile alttan üste doğru söndürme yapmadan karıştırılır.
  8. Hazırlanan karışım hafif yağlanmış kek kalıbına dökülüp 180 derecede 35-40 dakika pişirilir.
  9. İlk 10 dakikadan sonra fırının derecesini 160 a düşürebilirsiniz.
  10. Fırını kapadıktan sonra 5 dakika fırının kapağını açmayın ki kekiniz sönmesin.
  11. Krema için çikolata ve vanilya hariç bütün malzemeler tencereye alınıp orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
  12. Piştikten sonra içerisine vanilya ve çikolata eklenip soğuması için kıyıya alınır.
  13. Krem şanti üzerindeki tarife göre hazırlanıp dolaba kaldırılır.
  14. Meyveli sosta üzerindeki tarife göre hazırlanıp soğuması için kıyıya alınır.
  15. Bütün yaptıklarımız soğuduktan sonra servis tabağımızın üzerine kelepçeli kalıbımızı alıyoruz.
  16. Keki 2 ye bölüp 1 parçasını kalıbın içerisine ufalayarak dolduruyoruz üzerine krema sürüyoruz.
  17. Kremanın üzerine muz dilimlerini diziyoruz.
  18. Kalan diğer kek parçasınıda muzların üzerine ufalayıp en son krema koyup dinlenmesi için dolaba kaldırıyoruz.
  19. 1 saat sonra kalıbı çıkarıp üzerine ve yanlarına krem şantimizi sürüyoruz.
  20. En son sosu döküp dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  21. 1 gece buzdolabında bekletiyoruz. Afiyet olsun inşAllah 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder