Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Etli Nohut Yemeği Tarifi

Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilodan biraz az kuşbaşı et
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 tane domates
  • 1 tane soğan
  • 1, 5 yemek kaşığı biber salçası
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber

Etli Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Kuşbaşı etimizi bir tencereye alıp 15 dakika haşlayalım. (böyle daha yumuşak oluyor)
  2. Sonra başka bir tenceremize soğanımızı küçük küçük doğrayalım.
  3. Zeytinyağımızı ekleyelim. İyice ölene kadar kavuralım.
  4. Sonra etimizi ekleyelim onunla beraber kavurmaya devam edelim.
  5. Daha sonra salçamızı ekleyelim.
  6. Üzerine rendelenmiş domatesimizi ve bir tatlı kaşığı unumuzu ekleyelim.
  7. Sonra nohutumuzu ekleyelim. Hepsi güzelce karıştırıp harmanladıktan sonra kaynamış suyumuzu ekleyelim. Suyu çok fazla olmasın nohutların üzerini birazcık geçse yeterli olacaktır. Sonra 25 dakikada orta ateşte pişirelim. Herkese afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?