Etli Nohut Yemeği Tarifi
Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilodan biraz az kuşbaşı et
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 tane domates
- 1 tane soğan
- 1, 5 yemek kaşığı biber salçası
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
Etli Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı
- Kuşbaşı etimizi bir tencereye alıp 15 dakika haşlayalım. (böyle daha yumuşak oluyor)
- Sonra başka bir tenceremize soğanımızı küçük küçük doğrayalım.
- Zeytinyağımızı ekleyelim. İyice ölene kadar kavuralım.
- Sonra etimizi ekleyelim onunla beraber kavurmaya devam edelim.
- Daha sonra salçamızı ekleyelim.
- Üzerine rendelenmiş domatesimizi ve bir tatlı kaşığı unumuzu ekleyelim.
- Sonra nohutumuzu ekleyelim. Hepsi güzelce karıştırıp harmanladıktan sonra kaynamış suyumuzu ekleyelim. Suyu çok fazla olmasın nohutların üzerini birazcık geçse yeterli olacaktır. Sonra 25 dakikada orta ateşte pişirelim. Herkese afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder