Ev Yapımı Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
- Mayalı Hamur ( pidecilerden lahmacun hamuru aldım)
Lahmacun içi için
- 250 gram kıyma
- 2 büyük boy kurusoğan
- 1 adet biber
- Yarım domates
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
Ev Yapımı Lahmacun Tarifi Yapılışı
Hazırları aratmayacak harika bir lezzet.
- Kıymaya soğan rondodan geçilerek eklenir.
- Daha sonra domates biber küçük küçük doğranır eklenir ve diğer malzemeler de eklenerek yoğurulur.
- Hamurumuz bezelere ayrılır tavanızın büyüklüğüne göre açılır.
- Üzerine koymalı harç sürülür ısınmış yanmaz tava da önce kısık sonra orta ateşte yaklaşık 5- 6 dakika pişirilir.
- Diğer bezeler hazırlanana kadar pişen lahmacunları fırında muhafaza edebilirsiniz deneyeceklere afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder