Evde Yapılan Lahmacun Tarifi

Evde Yapılan Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket yaş maya
  • Bir miktar su
  • 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
  • Aldığı kadar un
İç harcı için;
  • 4 adet büyük boy domates
  • 5- 6 tane yeşil sivri biber
  • 3 veya 4 adet soğan
  • 7 -8 diş sarımsak
  • Kıyma
  • 1 tatlı kaşığı karabiber, tuz, kimyon, kırmızı biber

Evde Yapılan Lahmacun Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce hamurumuzu yapmaya başlıyoruz.
  2. Bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz .
  3. Daha sonra iç harcını robotta çekiyoruz hepsini karıştırıyoruz.
  4. Kıymayı da içine koyup güzelce karıştırıyoruz .
  5. Hamurun mayası gelinceye kadar bu dolabında dinlendiriyoruz.
  6. Daha sonra hamurumuzun mayası gelince küçük küçük bezeler alıp oklavayla açıyoruz.
  7. Daha sonra açtığımız hamurun icerine iç harcını koyup her yerine güzelce yayıyoruz .
  8. Daha sonra 200° fırında pişene kadar pişiriyoruz .
  9. Daha sonra yemeye hazır. Şimdiden afiyet olsun.

Yorumlar