1 Ekim 2019 Salı

Fettucini Alfredo Tarifi

Fettucini Alfredo Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet jülyen doğranmış tavuk göğsü
  • 400 gram (bir paket) mantar
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket fettucini makarna (penne makarna da olur)
  • 2 kutu krema
  • 5-6 diş ezilmiş sarımsak
  • Tuz, karabiber, fesleğen
  • Kaşar peyniri veya parmesan rendesi

Fettucini Alfredo Tarifi Yapılışı

  1. Yağı eritip kızdırdığınız derince bir yapışmaz tencereye jülyen doğranmış tavukları ekleyin.
  2. Harlı ateşte tavukları karıştırarak biraz pişirdikten sonra doğradığınız mantarları ekleyin.Bu aşamada kısık ateşte pişirirseniz mantarlar kararacaktır.
  3. Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin.
  4. Mantarlar da suyunu çekince kremayı ve baharatları ekleyip biraz daha pişirin.
  5. Tuzlu suda haşladığınız makarnayı süzüp, yıkamadan sosun bulunduğu tencereye aktarın.
  6. Bir 5 dk kadar da sosla çevirdikten sonra peyniri ekleyip sıcak sıcak servis edin.
Deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder