Fırında Hünkar Beğendi Tarifi

Fırında Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

BEYTİSİ İÇİN;
  • 6 adet orta boy patlıcan
  • 4 adet kapya biber (Eklemeyebilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri (küçük küçük doğranmış )
  • Tuz
  • Karabiber
ET SOTESİ İÇİN;
  • 500 gr kuşbaşı et
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Zeytinyağı ve tereyağı
  • Tuz, karabiber, pulbiber

Fırında Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı

  1. Tepsiye yağlı kağıt serip fırında patlıcanları ve kapya biberleri közleyin.
  2. Patlıcanlar ve kapya pişince kabuklarını soyun.
  3. Bir tencerede tereyağını eritip unu kavurun, un pembeleşince devamlı karıştırarak soğuk sütü  azar azar ilave edin.
  4. Tuzunu ilave edip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Küçük küçük kestiğiniz kaşar peynirlerini ekleyip karıştırın ve patlıcan biber közünü ilave edin.
  5. Et sote için soğanları yemeklik doğrayın, tavaya zeytinyağını koyup soğanları çevirin.
  6. Etleri ekleyin suyunu çekinceye kadar kavurun ve biberleri ekleyin.
  7. Tuz ve karabiberi ilave edin. Servis için tabaklara önce beğendiyi yerleştirip, üzerine etli sostan gezdirin. Afiyet şeker olsun:)

Yorumlar