Fırında Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler
BEYTİSİ İÇİN;
- 6 adet orta boy patlıcan
 - 4 adet kapya biber (Eklemeyebilirsiniz)
 - 3 yemek kaşığı tereyağı
 - 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
 - 1 su bardağı süt
 - 1 çay bardağı kaşar peyniri (küçük küçük doğranmış )
 - Tuz
 - Karabiber
 
ET SOTESİ İÇİN;
- 500 gr kuşbaşı et
 - 1 adet kuru soğan
 - 3 adet yeşil biber
 - 1 yemek kaşığı biber salçası
 - Zeytinyağı ve tereyağı
 - Tuz, karabiber, pulbiber
 
Fırında Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı
- Tepsiye yağlı kağıt serip fırında patlıcanları ve kapya biberleri közleyin.
 - Patlıcanlar ve kapya pişince kabuklarını soyun.
 - Bir tencerede tereyağını eritip unu kavurun, un pembeleşince devamlı karıştırarak soğuk sütü azar azar ilave edin.
 - Tuzunu ilave edip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Küçük küçük kestiğiniz kaşar peynirlerini ekleyip karıştırın ve patlıcan biber közünü ilave edin.
 - Et sote için soğanları yemeklik doğrayın, tavaya zeytinyağını koyup soğanları çevirin.
 - Etleri ekleyin suyunu çekinceye kadar kavurun ve biberleri ekleyin.
 - Tuz ve karabiberi ilave edin. Servis için tabaklara önce beğendiyi yerleştirip, üzerine etli sostan gezdirin. Afiyet şeker olsun:)
 
Yorumlar
Yorum Gönder