Fırında Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler
BEYTİSİ İÇİN;
- 6 adet orta boy patlıcan
- 4 adet kapya biber (Eklemeyebilirsiniz)
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı kaşar peyniri (küçük küçük doğranmış )
- Tuz
- Karabiber
ET SOTESİ İÇİN;
- 500 gr kuşbaşı et
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Zeytinyağı ve tereyağı
- Tuz, karabiber, pulbiber
Fırında Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı
- Tepsiye yağlı kağıt serip fırında patlıcanları ve kapya biberleri közleyin.
- Patlıcanlar ve kapya pişince kabuklarını soyun.
- Bir tencerede tereyağını eritip unu kavurun, un pembeleşince devamlı karıştırarak soğuk sütü azar azar ilave edin.
- Tuzunu ilave edip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Küçük küçük kestiğiniz kaşar peynirlerini ekleyip karıştırın ve patlıcan biber közünü ilave edin.
- Et sote için soğanları yemeklik doğrayın, tavaya zeytinyağını koyup soğanları çevirin.
- Etleri ekleyin suyunu çekinceye kadar kavurun ve biberleri ekleyin.
- Tuz ve karabiberi ilave edin. Servis için tabaklara önce beğendiyi yerleştirip, üzerine etli sostan gezdirin. Afiyet şeker olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder