Garnitürlü Baget But Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet baget but
 - 1 adet havuç
 - 1 adet patates
 - 1 fincan bezelye
 - 1 tutam maydanoz
 
Tavuk Marinesi için
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 yemek kaşığı yoğurt
 - 1 tatlı kaşığı kekik
 - 1 tatlı kaşığı pulbiber
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 tatlı kaşığı tavuk baharatı (İsteğe bağlı)
 - 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
 - 1 çay kaşığı biber salçası
 - 1 diş dövülmüş sarımsak (İsteğe bağlı)
 
Salçalı Su için
- 2 su bardağı sıcak su
 - 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
 - 1 tatlı kaşığı biber salçası
 - 1 tatlı kaşığı pulbiber
 - 1 çay kaşığı karabiber
 
Garnitürlü Baget But Tarifi Yapılışı
- Patatesi soyup küp küp doğrayın ve tencereye alın.
 - Havucu da küp küp doğrayıp tencereye alıp su ekleyin biraz yumuşayınca bezelyeyi ekleyip bi 5 dk daha pişirin süzün garnitürünüz hazır. Dilerseniz hazır garnitürde kullanabilirsiniz.
 - Tavuklar yıkanıp suyu iyice süzdürülür. Uygun bir kapta tavuk marinesi malzemeleri karışıtırılır ve bagetler alınıp bir güzel marine edilir.
 - Tepsiye marine edilmiş tavuk dizilir.
 - Kenarlarına garnitürü yerleştirilip salçalı sosu karıştırın üzerinde gezdirin.
 - Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında tavuğunuzun ne kadar pişmesini istiyorsanız o sürede pişirin ben 35_40 dk kadar pişirdim biraz fazla pişmiş seviyorum :) Daha sonra kıyılmış maydanoz serpip servis edin.
Afiyet Olsun 
Yorumlar
Yorum Gönder