Garnitürlü Baget But Tarifi

Garnitürlü Baget But Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet baget but
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 fincan bezelye
  • 1 tutam maydanoz
Tavuk Marinesi için
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tavuk baharatı (İsteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 diş dövülmüş sarımsak (İsteğe bağlı)
Salçalı Su için
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Garnitürlü Baget But Tarifi Yapılışı

  1. Patatesi soyup küp küp doğrayın ve tencereye alın.
  2. Havucu da küp küp doğrayıp tencereye alıp su ekleyin biraz yumuşayınca bezelyeyi ekleyip bi 5 dk daha pişirin süzün garnitürünüz hazır. Dilerseniz hazır garnitürde kullanabilirsiniz.
  3. Tavuklar yıkanıp suyu iyice süzdürülür. Uygun bir kapta tavuk marinesi malzemeleri karışıtırılır ve bagetler alınıp bir güzel marine edilir.
  4. Tepsiye marine edilmiş tavuk dizilir.
  5. Kenarlarına garnitürü yerleştirilip salçalı sosu karıştırın üzerinde gezdirin.
  6. Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında tavuğunuzun ne kadar pişmesini istiyorsanız o sürede pişirin ben 35_40 dk kadar pişirdim biraz fazla pişmiş seviyorum :) Daha sonra kıyılmış maydanoz serpip servis edin.
    Afiyet Olsun

Yorumlar