Göçmen Usulü Kışlık Yaş Tarhana Tarifi

Göçmen Usulü Kışlık Yaş Tarhana Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 kilo kırmızı biber
  • 3 kilo domates
  • 3 kilo soğan
  • 1, 5 kilo kese yoğurdu
  • 5 kilo
  • 3-4 yemek kaşığı tuz

Göçmen Usulü Kışlık Yaş Tarhana Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle rondodan kırmızı biber, soğanları ve domatesleri kabuklarını soyarak çekiyoruz
  2. Bir leğene unu dökerek (yaklaşık 5 kilo un içim bu tarifim) hamur haline getiriyoruz.
  3. 12-14 gün arasında ekşimesi için bekletiyoruz hergün yoğurarak üzerine kurumaması için un serpiyoruz 😊
  4. Son olarak günümüz tamamlandıktan sonra poşetlere ayırarak dolaba koyabilirsiniz ve istediğiniz zaman parça alarak ordan alıp tarhana yapabilirsiniz afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Evde Muhteşem Döner Tarifi

  Evde Muhteşem Döner Tarifi İçin Malzemeler 2 kg tavuk eti (tavuğun istediğiniz yerini kullanabilirsiniz) 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaş...