Göçmen Usulü Kışlık Yaş Tarhana Tarifi
Göçmen Usulü Kışlık Yaş Tarhana Tarifi İçin Malzemeler
- 5 kilo kırmızı biber
- 3 kilo domates
- 3 kilo soğan
- 1, 5 kilo kese yoğurdu
- 5 kilo
- 3-4 yemek kaşığı tuz
Göçmen Usulü Kışlık Yaş Tarhana Tarifi Yapılışı
- Öncelikle rondodan kırmızı biber, soğanları ve domatesleri kabuklarını soyarak çekiyoruz
- Bir leğene unu dökerek (yaklaşık 5 kilo un içim bu tarifim) hamur haline getiriyoruz.
- 12-14 gün arasında ekşimesi için bekletiyoruz hergün yoğurarak üzerine kurumaması için un serpiyoruz
- Son olarak günümüz tamamlandıktan sonra poşetlere ayırarak dolaba koyabilirsiniz ve istediğiniz zaman parça alarak ordan alıp tarhana yapabilirsiniz afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder